Wijngaard en B&B Portugal

Met mogelijkheid voor exclusief Boutique hotel

Omzet € 180.000

Winst Nettowinst € 80.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Agri & food

RegioNoord-Portugal

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Geen rechtsvorm
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 180.000
FTE 2-5
Beschrijving

In het Noorden van Portugal ligt de betreffende wijngaard waarvan de business bestaat uit wijnbouw en een B&B. De wijnen hebben zeer goede tot uitstekende beoordelingen en worden vooral geëxporteerd naar o.a. Nederlandse top restaurants en het verre oosten. Dit is mede te danken aan een geheel eigen kijk op de manier waarop de wijnranken behandeld worden en de manier waarop het vinificatieproces is georganiseerd. Direct naast de wijnkelder is een schitterend proeflokaal dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Momenteel zijn er 6 ruime kamers met eigen badkamer, een riante eetzaal, diverse terrassen en huiskamers.

Kerncijfers
Met de wijnen is een jaarwinst te behalen van zo’n € 80.000 en voor de exploitatie van de B&B rekenen we op € 100.000. Er is 1 FTE (Portugees) in dienst. Totale omvang van het complex is 6,6 hectare. De eigenaar heeft een exclusieve optie op zo'n 16 hectare wijngaard van de buren.

Bijzonderheden
De ligging van het complex is uniek en heeft daarmee aantrekkingskracht op het hogere segment. Het complex biedt nog veel ruimte voor uitbreiding waarvoor (mogelijk) nog een subsidieregeling vanuit de Portugese overheid beschikbaar is. Deze houdt in dat 70% gefinancierd kan worden met een renteloze lening. Deze investering wordt jaarlijks beoordeeld op uitvoering en resultaat. Wanneer deze in lijn zijn met de geschetste plannen bij de subsidie aanvraag, kan elk jaar 1/7 van de lening kwijt gescholden worden. Aangezien de regio nog wat minder ontwikkeld is, dan bijvoorbeeld de Algarve, is de overheid geïnteresseerd in verdere ontwikkeling van deze regio.

Activiteiten
De wijnbouw wordt zo goed als geheel biologisch uitgevoerd en alleen wordt gebruikt gemaakt van koper-sulfaat tegen de meeldauw. Omdat de overheid veel belang hecht aan het beheren en verder ontwikkelen van de wijnbouw, is er vanuit het PRODER programma subsidie beschikbaar tot zo’n 40% van de investering. 

Reden verkoop
De huidige eigenaren willen van hun pensioen in Nederland gaan genieten en binnen het bedrijf en/of de familie is geen opvolging aanwezig.

Vraagprijs
De vraagprijs is voor 100% van de aandelen en bedraagt € 1.750.000. De huidige eigenaar wenst geen financiële betrokkenheid na verkoop te houden.

Profiel koper
Het object biedt nog diverse mogelijkheden om zowel de wijnbusiness als de B&B uit te breiden. Dit laatste wellicht door realisatie van nieuwbouw waardoor een zogenaamd Boutique Hotel kan ontstaan. Daarom is het van belang dat de koper over voldoende bagage beschikt om een horeca onderneming te exploiteren of daartoe een beheerder in dienst neemt. In die zin is de verkoper dus op zoek naar een MBI kandidaat of een (strategische) investeerder die de exploitatie uitbesteedt. Het bedrijf kan direct zonder grote investeringen doorgestart worden. Wel voorzien we dat de huidige inrichting van de (bad)kamers op termijn een upgrade nodig heeft.

Overdracht
De eigenaar (Nederlander) wil met alle plezier tijdelijk aanblijven voor een goede overdracht van de wijnproductie en de klanten van de wijnen.

Contact
Voor kandidaten met voldoende aansluiting is, na ondertekening van een NDA, een informatiememorandum beschikbaar, marktverkenning, video en fotomateriaal. Bij serieuze belangstelling kunt u een bezoek brengen aan de wijngaard/B&B om daar enkele dagen de omgeving en het complex te verkennen. Tegelijk kunnen dan met de eigenaar verkennende gesprekken gevoerd worden over de definitieve overdracht. 

Brookz Sectormonitor Horeca, Toerisme & Recreatie
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Horeca, Toerisme & Recreatie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Horeca, Toerisme & Recreatier jou bij helpen.

Omzet € 180.000

Winst Nettowinst € 80.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Agri & food

RegioNoord-Portugal

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Geen rechtsvorm
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 180.000
FTE 2-5