Overeenkomst met uitzendorganisatie die de exploitatie huurt

Het vastgoed is volledig gehuurd door een uitzendorganisatie tot juli 2023 (met een optie van 5 jaar verlengen). Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 468.000

EBITDA

Nettowinst € 200.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Horeca, toerisme & recreatie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28900

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het hotel heeft bijna 50 kamers en een openbaar restaurant (nu gesloten). Het vastgoed is volledig gehuurd door een uitzendorganisatie tot juli 2023 (met een optie van 5 jaar verlengen). Er is nu een overeenkomst met een uitzendorganisatie die voor 3,5 jaar het gehele hotel afhuurt voor een vaste prijs voor de huisvesting van (tijdelijke/seizoens-) arbeiders. Inkomsten en kosten zijn volledig transparant en leveren ongeveer € 200.000 rendement per jaar op.

Formaliteiten
De formaliteiten met de gemeente zijn geregeld. Alleen het restaurant met 150 zitplaatsen is op dit moment (vanwege corona) gesloten, maar kan worden geopend met een openbare functie. Het restaurant is in 2018 gerenoveerd en instapklaar.

Opties overnamekandidaat
Een overnamekandidaat heeft drie opties:

  1. Verlengen na 2023 aan dezelfde uitzendorganisatie;
  2. Verhuren aan een andere (of meerdere andere) uitzendorganisaties; 
  3. Het hotel weer regulier toeristisch exploiteren.

Locatie
De laatste optie is interessant door de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol, het strand (5km) en toeristische locaties zoals de Keukenhof in de omgeving.

Eigenaar
Op dit moment heeft de eigenaar zowel het vastgoed (pand en parkeerplaatsen) in bezit en de exploitatie. Deze exploitatie wil hij overdragen i.v.m. emigratieplannen. Dus naast de exploitatie wordt ook een huurcontract overeengekomen met de pandeigenaar. Dit biedt flexibiliteit in de financiële constructie.

MKB-Fonds

Investeerder in beeld

MKB Fonds investeert in volwassen mkb-bedrijven met een bewezen marktpositie. Wij zijn een lange termijn, actief ondersteunende investeerder, die zich voornamelijk richt op het realiseren van bedrijfsopvolging (pre-exit) en buy and build.