Zelfstandige keukenzaak

Samenwerking met grote internationale inkooporganisatie
Zelfstandige keukenzaak gevestigd in Noord-Nederland met goede marges. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 816.000

EBITDA

EBITDA € 210.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30641

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

De onderneming is gevestigd in één van de grotere steden in Noord-Nederland. Het bedrijf is al jaren een begrip in de omgeving en levert keukens door heel Nederland. 

Bijzonderheden
De onderneming is actief in het midden- tot hogere segment van keukens. Er wordt samengewerkt met een grote internationale inkooporganisatie. Hierdoor is er beschikking over een groot assortiment met goede inkoopcondities. Vrijwel alle gerenommeerde merken worden gevoerd zoals Beckermann, Nolte, Leicht, Nobilia, Neff, Smeg, Pelgrim, Atag, AEG, Bosch, Zanussi en Quooker. 

Meer informatie
Van de werkzame vennoten is er één keukenadviseur actief. Verder wordt er samengewerkt met enkele zzp'ers ten behoeve van transport en het inbouwen van keukens. Het onroerend goed waarin het bedrijf is gevestigd is in eigendom. De voorkeur is om de showroom te verhuren aan de kopers.   

Onderscheidend
De onderneming is onderscheidend ten opzichte van de collega-keukenzaken door hun transparantie en no-nonsense gedegen advies. Verder heeft het bedrijf een goede reputatie. Dit wordt bekrachtigd door het feit dat er al jaren geen acquisitie/verkoopkosten gemaakt worden.

Kopers
De kopers komen via mond-tot-mond-reclame bij de keukenzaak binnen. De showroom is up-to-date. Een nieuwe eigenaar kan er zo enkele jaren mee verder.

Plannen
Echter indien een nieuwe eigenaar een nieuwe showroom wil, is er een (door een architect opgesteld) plan beschikbaar. Deze plannen zijn, vanwege benaderen pensioengerechtigde leeftijd, uiteindelijk niet doorgevoerd. 

Inkooporganisatie
De inkooporganisatie kan ondersteuning bieden op het gebied van bedrijfsvoering, marketing en biedt cursussen aan (o.a. 3D-modellering). 

Kansen
Kansen zijn er door de goede (lokale) marktomstandigheden en door te focussen op acquisitie valt hier veel te winnen (in combinatie met het aantrekken van een extra keukenadviseur). De orderportefeuille is goed gevuld, er staan reeds orders in voor Q1/Q2 2022. 

Personeel
De vennoten zijn de enige medewerkers actief in de onderneming. Er wordt geen personeel mee overgenomen.

Reden voor verkoop
Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en het ontbreken van opvolging wordt het bedrijf te koop aangeboden. 

Geschikt voor

  • Een MBI-kandidaat, bijvoorbeeld een ervaren keukenadviseur die voor zichzelf wenst te beginnen. De te koop staande onderneming geeft je een vliegende start!
  • Een bestaande zelfstandige keukenzaak die wenst uit te breiden met een extra filiaal. Synergie voordelen zijn te behalen op gebied van marketing en in de kostensfeer. 

Transactievorm
De verkopende ondernemers zijn bereid om de onderneming warm over te dragen. De transactie betreft een activa/passiva-transactie. Er is een informatiememorandum beschikbaar dat na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring kan worden overhandigd.  

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!