Zelfstandige keukenzaak

Samenwerking met grote internationale inkooporganisatie

Zelfstandige keukenzaak gevestigd in Noord-Nederland met goede marges. Neem contact op via Brookz

Omzet € 816.000

Winst EBITDA € 210.000

Sector Detailhandel

RegioNoord-Nederland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 816.000
FTE 2-5
Beschrijving

De onderneming is gevestigd in één van de grotere steden in Noord-Nederland. Het bedrijf is al jaren een begrip in de omgeving en levert keukens door heel Nederland. 

Bijzonderheden
De onderneming is actief in het midden- tot hogere segment van keukens. Er wordt samengewerkt met een grote internationale inkooporganisatie. Hierdoor is er beschikking over een groot assortiment met goede inkoopcondities. Vrijwel alle gerenommeerde merken worden gevoerd zoals Beckermann, Nolte, Leicht, Nobilia, Neff, Smeg, Pelgrim, Atag, AEG, Bosch, Zanussi en Quooker. 

Meer informatie
Van de werkzame vennoten is er één keukenadviseur actief. Verder wordt er samengewerkt met enkele zzp'ers ten behoeve van transport en het inbouwen van keukens. Het onroerend goed waarin het bedrijf is gevestigd is in eigendom. De voorkeur is om de showroom te verhuren aan de kopers.   

Onderscheidend
De onderneming is onderscheidend ten opzichte van de collega-keukenzaken door hun transparantie en no-nonsense gedegen advies. Verder heeft het bedrijf een goede reputatie. Dit wordt bekrachtigd door het feit dat er al jaren geen acquisitie/verkoopkosten gemaakt worden.

Kopers
De kopers komen via mond-tot-mond-reclame bij de keukenzaak binnen. De showroom is up-to-date. Een nieuwe eigenaar kan er zo enkele jaren mee verder.

Plannen
Echter indien een nieuwe eigenaar een nieuwe showroom wil, is er een (door een architect opgesteld) plan beschikbaar. Deze plannen zijn, vanwege benaderen pensioengerechtigde leeftijd, uiteindelijk niet doorgevoerd. 

Inkooporganisatie
De inkooporganisatie kan ondersteuning bieden op het gebied van bedrijfsvoering, marketing en biedt cursussen aan (o.a. 3D-modellering). 

Kansen
Kansen zijn er door de goede (lokale) marktomstandigheden en door te focussen op acquisitie valt hier veel te winnen (in combinatie met het aantrekken van een extra keukenadviseur). De orderportefeuille is goed gevuld, er staan reeds orders in voor Q1/Q2 2022. 

Personeel
De vennoten zijn de enige medewerkers actief in de onderneming. Er wordt geen personeel mee overgenomen.

Reden voor verkoop
Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en het ontbreken van opvolging wordt het bedrijf te koop aangeboden. 

Geschikt voor
Het bedrijf is uitermate geschikt voor een MBI kandidaat met de droom om een eigen keukenzaak te beginnen of voor een strategische partij, zoals een bestaande keukenzaak dat een extra filiaal wil openen.

Transactievorm
De verkopende ondernemers zijn bereid om de onderneming warm over te dragen. De transactie betreft een activa/passiva-transactie. Er is een informatiememorandum beschikbaar dat na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring kan worden overhandigd.  

Brookz Sectormonitor Detailhandel
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Detailhandel? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Detailhandel jou bij helpen.

Omzet € 816.000

Winst EBITDA € 210.000

Sector Detailhandel

RegioNoord-Nederland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 816.000
FTE 2-5