BB Capital Investment ondersteunt Cosmetique Totale bij de overname van negen vestigingen van MediDerm

BB Capital Investment ondersteunt Cosmetique Totale bij de overname van negen vestigingen van MediDerm

Beschrijving

Cosmetique Totale en branchegenoot MediDerm bundelen hun krachten en groeien samen naar 34 vestigingen in Nederland. Met de acquisitie verstevigt de Cosmetique Totale groep haar positie als marktleider voor cosmedische behandelingen in Nederland.

Cosmetique Totale heeft met ondersteuning van investeringsmaatschappij BB Capital Investments uit Den Haag de negen vestigingen van huidspecialist MediDerm aan haar portfolio kunnen toevoegen. De overname betekent de achtste add-on acquisitie sinds BB Capital in 2020 een meerderheidsbelang in Cosmetique Totale heeft verworven.  

MediDerm is een kliniek voor huidtherapie en laserbehandelingen die 17 jaar geleden werd opgericht door Thomas Kleyn en Gilbert Overbeek. Binnen de vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede, zijn in totaal 20 gecertificeerde huidtherapeuten en medewerkers actief.  

Fabian Otto, directeur Cosmetique Totale: 'Met MediDerm binnen onze groep maken wij een grote sprong voorwaarts. Niet alleen in het aantal vestigingen, maar ook door de synergie tussen de beide bedrijven. De visie en werkwijze van MediDerm sluiten perfect aan bij onze missie om kwalitatieve huidtherapie en laserbehandelingen op een laagdrempelige manier voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Zo kunnen wij steeds meer mensen helpen de beste versie van zichzelf te worden.' 

Thomas Kleyn, mede-oprichter MediDerm: 'Na een zorgvuldige afweging hebben we besloten de krachten te bundelen met Cosmetique Totale en onderdeel te worden van de groep. Het idee van een sterke organisatie met de voordelen van schaalvergroting en de ondersteuning van BB Capital, spreekt ons erg aan.'

Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments: 'Met de overname van MediDerm zet Cosmetique Totale een hele mooie stap die aansluit bij de ambitie om de positie van Cosmetique Totale als marktleider in de cosmedische sector verder uit te bouwen.'  

Over Cosmetique Totale 

Cosmetique Totale is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van huid- en lasertherapie. Alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).  

Over BB Capital Investments 

BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

BB Capital Investments
  • Schenkkade 50

    2595 AR Den Haag