BB Capital verkoopt kinderopvang-softwarebedrijf KidsKonnect aan Five Arrows Growth Capital

BB Capital verkoopt kinderopvang-softwarebedrijf KidsKonnect aan Five Arrows Growth Capital

Beschrijving

BB Capital Investments heeft KidsKonnect, marktleider op het gebied van kinderopvangsoftware, verkocht aan de internationale investeringsmaatschappij Five Arrows Growth Capital. Dat maken beide partijen vandaag bekend.  

BB Capital heeft in 2018 een meerderheidsbelang genomen in Flexkids, waaruit na een fusie tussen Flexkids en Konnect, het huidige KidsKonnect is voortgekomen. De softwareleverancier voor kinderopvang, met hoofdkantoor in Haarlem, biedt volledig geïntegreerde softwareoplossingen voor kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderorganisaties en basisonderwijs. KidsKonnect bedient in Nederland en België via haar geïntegreerde platform meer dan een miljoen kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar met softwareoplossingen voor kinderopvang en is daarmee marktleider in de Benelux.

Omzetgroei

Tijdens hun samenwerking hebben BB Capital en KidsKonnect met succes een omzetgroei van € 3 miljoen in 2018 naar € 20 miljoen in 2021 gerealiseerd, door een combinatie van organische groei en add-on acquisities. KidsKonnect is met ruim 150 medewerkers één van de grootste en snelst groeiende softwarebedrijven van Nederland. BB Capital is de hoofdinvesteerder en introduceerde in 2019 Vortex Capital als co-investeerder. 

Five Arrows Growth Capital zal Peter Baars (CEO) en het team van KidsKonnect ondersteunen bij het verder investeren in en het leveren van innovatieve softwareoplossingen voor kinderopvangorganisaties in Nederland en België, waarbij gebruik gemaakt zal worden van het binnen de organisatie aanwezige netwerk om verder uit te breiden naar andere Europese markten. 

Susan van Koeveringe, Managing Partner bij BB Capital: 'We zijn erg trots op wat het KidsKonnect-team in relatief korte tijd heeft bereikt. Vooral het vermogen van het bedrijf om te innoveren en meerdere platforms te integreren in zijn bestaande software-oplossing heeft KidsKonnect in staat gesteld om de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar steeds beter te kunnen begeleiden. Zo krijgen ouders inzicht in de doorlopende leerlijn van hun kinderen. We zijn dankbaar voor een fijne samenwerking en verheugd dat we met Five Arrows Growth Capital de juiste plek hebben gevonden voor het volgende hoofdstuk van KidsKonnect.'

Peter Baars, CEO van KidsKonnect: 'Met BB Capital hebben we een enorme stap voorwaarts kunnen maken. Hun toegewijde team bood continue ondersteuning om ons te helpen onze strategische doelen te bereiken. De marktinzichten en het netwerk van BB Capital hebben het mogelijk gemaakt om uit te breiden via onze buy-and-build-strategieën met meerdere succesvolle add-on-acquisities in de afgelopen jaren. We zijn verheugd om met Five Arrows als onze nieuwe meerderheidsaandeelhouder de volgende stappen te zetten en ons ambitieuze groeiplan in de Benelux en internationaal te realiseren.'

Over BB Capital Investments 

BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

Over Five Arrows Growth Capital 

Five Arrows Growth Capital (FAGC) maakt deel uit van de Europese private equity tak van de Merchant Banking activiteiten van Rothschild & Co. Merchant Banking beheert wereldwijd meer dan € 17 miljard, waaronder ongeveer € 4,4 miljard aan corporate private equity, evenals een reeks fondsen voor senior en junior kredieten, primaire en secundaire fondsbeleggingen en co-investeringen, met kantoren in Parijs, Londen, New York, Los Angeles en Luxemburg. 

FAGC richt zich op investeringen in snelgroeiende bedrijven in de lagere middenmarkt met goed verdedigbare marktposities, sterke managementteams, bedrijfsmodellen met een hoge voorspelbare organische groei, een sterke vrije kasstroom en de aanwezigheid van meerdere operationele mogelijkheden om latente waarde te ontwikkelen. Net als de andere private-equityfondsen van Five Arrows, richt FAGC zich op de sectoren data en software, technologie gedreven zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg. 

Baird was bij deze transactie de exclusieve financiële adviseur van BB Capital en KidsKonnect.

 

BB Capital Investments
  • Schenkkade 50

    2595 AR Den Haag