KidsKonnect doet vijfde overname in 2021 en verstevigt positie als marktleider kinderopvangsoftware

KidsKonnect doet vijfde overname in 2021 en verstevigt positie als marktleider kinderopvangsoftware

Beschrijving

DEN HAAG - KidsKonnect heeft het kinderopvang softwarebedrijf ROSA overgenomen. Het is de vijfde overname van KidsKonnect in 2021. Het bedrijf uit Haarlem, waarin de Haagse investeringsmaatschappij BB Capital een meerderheidsbelang bezit, verstevigt zo haar positie als marktleider in de Benelux.

Met de overname van ROSA, dat gespecialiseerd is in software voor de administratie van kinderopvang- en gastouder organisaties, doet KidsKonnect de vijfde overname van dit jaar. Aan de transactie gingen acquisities van de Nederlandse kinderopvang softwarespecialisten Social Schools, PortaBase en Doenkids en het Belgische Deona vooraf.

Omzet vertienvoudigd

Investeringsmaatschappij BB Capital heeft in 2019 vanuit haar participatie in Flexkids een meerderheidsbelang genomen in Konnect, waarna een fusie tussen beide IT-specialisten heeft geresulteerd in KidsKonnect. In Nederland en België bedienen inmiddels meer dan tien bedrijven samen ruim 1 miljoen kinderen in de leeftijdsgroep tussen 0 en 12 jaar met kinderopvangsoftware via de gecombineerde KidsKonnect platformen. De omzet van het bedrijf zal in 2021 naar verwachting uitkomen op twintig miljoen euro. Dat is een vertienvoudiging ten opzichte van 2019. Met een marktaandeel van meer dan 80 procent en 150 medewerkers behoort KidsKonnect tot de grootste en snelst groeiende software ontwikkelaars van Nederland.

ROSA 

ROSA biedt software voor elke opvangvorm binnen de kinderopvang en zorgopvang. Het bedrijf uit Hillegom is in 2005 als Muldata B.V. opgericht door André Mulder en Yvonne Mulder en bedient ruim 300 opvangorganisaties met software oplossingen. Het gehele team van Rosa blijft aan boord.

Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments: 'We zijn verheugd dat we met ROSA wederom een mooi platform toevoegen aan de KidsKonnect familie. Door de integratie met onze bestaande software oplossingen, zijn we steeds beter in staat om kinderen in de levensfases van 0 tot 12 jaar te begeleiden. Op het kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, het basisonderwijs en bij gastouders. Zo hebben ouders maximale zeggenschap en inzicht in de doorlopende leerlijn van hun kind.’

Yvonne Mulder, oprichter van ROSA: ‘Wij zijn nu ruim 16 jaar bezig met de ontwikkeling van Rosa en hebben een mooi product, door de samenwerking met KidsKonnect kunnen wij verder innoveren en meer bieden aan onze klanten.’

Peter Baars, CCO van KidsKonnect: ‘Door de samenwerking met ROSA bundelen wij onze krachten en kunnen we steeds verder investeren in het bouwen van goede software. Ons doel is uiteindelijk om software te maken die onze klanten ondersteunt, helpt en vooral werk uit handen neemt door slimme functionaliteiten.’

Over KidsKonnect

KidsKonnect heeft zich gespecialiseerd in software voor ondersteunende processen en communicatie op kinderdagverblijven en scholen. KidsKonnect is het bedrijf achter producten als KidsVision, Flexkids, Konnect, Kocon, DoenKids, PortaBase, HHBrainware, Social Schools, The Nanny en het Belgische Deona.

Over BB Capital Investments

BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

 

BB Capital Investments
  • Schenkkade 50

    2595 AR Den Haag