BDO Debt Advisory & Financial Restructuring begeleidt Fleurametz in het financieringssproces

BDO Debt Advisory & Financial Restructuring begeleidt Fleurametz in het financieringssproces

Beschrijving

FM Group B.V. (‘Fleurametz’) realiseert een nieuw financieringsarrangement ter ondersteuning van haar groeistrategie.

Fleurametz is een wereldwijd actieve groothandel in bloemen en planten en met een omzet van circa € 500 miljoen een van de grotere spelers op de Nederlandse en hiermee wereldwijde markt van bloemen en planten.

Groeipotentie

De afgelopen jaren heeft Fleurametz zowel organisch als door middel van diverse overnames een sterke groei doorgemaakt. Met de herfinanciering van de huidige schulden alsmede een financieringsuitbreiding, wordt de financieringsstructuur van de onderneming vereenvoudigd en een langer termijn commitment gecreëerd om de toekomstige groei en strategie van Fleurametz te ondersteunen.

Ongebruikelijke wensen

De financiering is verstrekt door Deutsche Bank en ING Bank en kent competitieve voorwaarden en tarieven. BDO Debt Advisory & Financial Restructuring heeft Fleurametz in het financieringssproces begeleid. 

Casper de Groot (CFO Fleurametz): “BDO Debt Advisory helpt ook bij ongebruikelijke wensen van haar eigen cliënt”. Door onze sterke groei werden we te groot voor onze huisbank. De gebruikelijke oplossing is dan om een syndicaat tot stand te brengen, maar dit voelde gewoon niet goed voor een handelsbedrijf als FM Group. We zien banken als partners, maar het blijft van belang om mekaar scherp te kunnen houden en ook met financiële (handels)partners wil FM Group het handelsspel kunnen blijven spelen. Hoewel de wens ook voor BDO Debt Advisory ongebruikelijk was, zijn we goed ondersteund bij het aan boord brengen van een tweede bank, die daarbij geen syndicaatsrol heeft gekregen, maar concurrerend is met de financiering van een deel van de FM Group.” 

Informatie over BDO M&A

BDO M&A is specialist in advisering op het gebied van koop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, waardebepalingen, (transactie)financieringen, transaction advisory services en business restructuring. De dienstverlening van BDO M&A kenmerkt zich door een heldere structuur en een ondernemende en pragmatische aanpak. Haar adviseurs hebben de kennis, ervaring en het inlevingsvermogen om ook in complexe situaties een gedegen advies te geven. Mocht een transactie over de grens reiken dan kan BDO M&A een beroep doen op de expertise van het internationale BDO M&A Network.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen