BDO M&A en BDO Legal hebben de aandeelhouders van Scholten Horecagroothandel begeleid bij de verkoop

BDO M&A en BDO Legal hebben de aandeelhouders van Scholten Horecagroothandel begeleid bij de verkoop

Beschrijving

Scholten Horecagroothandel sluit partnership met HorInCo

Scholten Horecagroothandel, een onderneming gevestigd in Bergen en bestaande uit een horecagroothandel en een slijterij, is onderdeel geworden van het Horeca Inkoop Collectief (HorInCo). Scholten Horecagroothandel wordt als apart label gepositioneerd onder HorInCo, naast zuster “familie-bedrijven” Gerstengel, de Man van Drank en HCA uit Amsterdam.

BDO M&A en BDO Legal hebben de aandeelhouders van Scholten Horecagroothandel begeleid bij de verkoop.

Over Scholten Horecagroothandel

Sinds 1922 houdt het familiebedrijf Scholten Horecagroothandel zich bezig met de verkoop en levering van dranken en doet dit middels haar groothandel en slijterij voor zowel bedrijven als particulieren klanten. In de loop der jaren is het assortiment verrijkt met food/non-food producten. De groothandel richt zich op de bevoorrading van horecazaken in de provincie Noord-Holland, boven het Noordzeekanaal en regio Haarlem. Scholten Horecagroothandel wordt gekenmerkt door de uitstekende service en fijnmazige expeditie.

Over HorInCo

Het Horeca Inkoop Collectief omvat met Gerstengel, de Man van Drank en HCA uit Amsterdam een drietal horecagroothandels, welke actief zijn in Amsterdam, Utrecht en Flevoland. De bedrijven leveren al tientallen jaren dranken, food en non-food aan de horecabranche en hebben een passie voor het leveren van een hoog serviceniveau aan hun klanten. 

Met de aansluiting bij het Horeca Inkoop Collectief heeft Scholten Horecagroothandel een mooie stap gemaakt naar een bestendige toekomst in een hectische wereld van horecagroothandels. De volgende generatie Scholten blijft daarbij actief binnen de onderneming. Scholten blijft een lokale speler, een echt familiebedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat, maar kan vanaf nu ook gebruik maken van kennis van zusterbedrijven in dezelfde branche. Hiermee kan Scholten zich blijven ontwikkelen en toch zichzelf blijven. Voor HorInCo betekent de partnership een belangrijke versteviging van haar positie met de regio Noord-Holland en het toegang krijgen tot bijna een eeuw aan bewezen kennis en ervaring in de branche.

Over BDO M&A

BDO M&A is specialist in advisering op het gebied van koop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, waardebepalingen, (transactie)financieringen, transaction advisory services en business restructuring. De dienstverlening van BDO M&A kenmerkt zich door een heldere structuur en een ondernemende en pragmatische aanpak. Haar adviseurs hebben de kennis, ervaring en het inlevingsvermogen om ook in complexe situaties een gedegen advies te geven. Mocht een transactie over de grens reiken dan kan BDO M&A een beroep doen op de expertise van het internationale BDO M&A Network.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen