BDO begeleidt Enovation bij de overname van Zaurus 2Artboard 91

BDO begeleidt Enovation bij de overname van Zaurus

Deze strategische toevoeging verbetert het productaanbod van Enovation en versterkt haar positionering als toonaangevende internationale SaaS-leverancier in Europa. Het bedrijf, dat sinds 2018 ondersteund wordt door software-investeerder Main Capital Partners, doet met Zaurus haar zesde overname.

Na de oprichting in 2018 heeft Zaurus zich gepositioneerd als innovatieve aanbieder van digitale spreekkamers binnen de Nederlandse markt. Het bedrijf biedt een totale SaaS-oplossing als alternatief voor traditionele fysieke spreekkamers. Dit zorgt ervoor dat zorgprofessionals gemakkelijk en veilig zorg op afstand kunnen leveren. Zaurus speelt hiermee een belangrijke rol in de vermindering van het aantal fysieke consulten in de zorg. Hiermee biedt Enovation een oplossing om beter om te gaan met de krapte op de arbeidsmarkt en stijgende kosten in de gezondheidssector.

Het verhogen van de toegevoegde waarde voor de klanten

Enovation heeft na overname van Zaurus meer dan 275 medewerkers in 12 kantoren en is actief in meer dan 19 landen. De Enovation Group heeft een sterke R&D-capaciteit gericht op het verbeteren van het huidige productaanbod om innovatieve oplossingen te creëren voor de zorgmarkt en de (semi-)publieke sector. Enovation streeft ernaar de toegevoegde waarde voor haar klanten continu te verhogen. Zowel in haar organische groeistrategie als in haar buy-and-build aanpak, zoekt het bedrijf naar manieren om haar productaanbod en haar marktpositie strategisch te versterken, met als doel zich verder te positioneren als toonaangevende Europese SaaS-leverancier.

Over BDO M&A

BDO M&A is specialist in advisering op het gebied van koop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, waardebepalingen, (transactie-)financieringen, transaction advisory services en business restructuring. De dienstverlening van BDO M&A kenmerkt zich door een heldere structuur en een ondernemende en pragmatische aanpak. Haar adviseurs hebben de kennis, ervaring en het inlevingsvermogen om ook in complexe situaties een gedegen advies te geven. Mocht een transactie over de grens reiken dan kan BDO M&A een beroep doen op de expertise van het internationale BDO M&A Network.

Datum van de deal: 2021-10-07

Namens BDO Corporate Finance waren betrokken bij overname/verkoop Enovation

Maarten van Dijk

Maarten van Dijk

Martijn Ceelaert

Martijn Ceelaert

Joost Coopmans

Joost Coopmans