BDO begeleidt Archipel Academy bij bedrijfsovername

BDO begeleidt Archipel Academy bij bedrijfsovername

Beschrijving

Archipel Academy neemt het bedrijfsonderdeel Learning Services van Conclusion over.

Archipel Academy neemt het bedrijfsonderdeel Learning Services van Conclusion over. Met deze stap wordt Archipel Academy de grootste onafhankelijke opleidingsintermediair van Nederland. 

Archipel Academy, een spin-off van Schouten & Nelissen krijgt door de overname een grotere inkoopcapaciteit waarmee zij nog meer medewerkers van bedrijven en overheden kan bedienen. "Hiermee zetten we een grote stap in onze ambities", aldus Archipel Academy-CEO Omar Fouab. 

De overname biedt Archipel Academy volgens hem de mogelijkheid om 'unlimited leren' te gaan aanbieden: onbeperkt leren tegen een beperkt budget, klassikaal en online. Daarmee speelt Archipel Academy in op de trend dat bedrijven hun medewerkers continu willen laten bijleren in plaats van losse, op zichzelf staande trainingen te laten volgen. Verwachting is dat deze markt de komende jaren sterk zal groeien.

Archipel Academy is gespecialiseerd in het opzetten van academy’s en verzorgt daarbij de gehele inkoop, organisatie en facturatie rondom trainingen. De afgelopen 2,5 jaar is het bedrijf organisch gegroeid van 10 naar 63 medewerkers. Daar komt na de overname nog een twintigtal medewerkers bij. Onder de klanten van Archipel Academy zijn VodafoneZiggo, Philips, Heineken, Enexis, KPMG, Bosch, Thales en de Rijksoverheid. Van Archipel Unlimited maken al 7500 professionals gebruik.

Conclusion Learning Centers (CLC) is actief op het gebied van leren en IT. CLC is eigenaar van het leermanagementsysteem Class, dat medewerkers de regie geeft over hun eigen leeractiviteiten. Met verschillende modules en diensten richt CLC het leerlandschap op maat voor klanten in. CLC is onderdeel van Conclusion, een IT-dienstverlener met focus op businesstransformatie en IT-diensten.

BDO M&A en BDO Legal zijn opgetreden als adviseur van de koper.

Over BDO M&A

BDO M&A is specialist in advisering op het gebied van koop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, waardebepalingen, (transactie)financieringen, transaction advisory services en business restructuring. De dienstverlening van BDO M&A kenmerkt zich door een heldere structuur en een ondernemende en pragmatische aanpak. Haar adviseurs hebben de kennis, ervaring en het inlevingsvermogen om ook in complexe situaties een gedegen advies te geven. Mocht een transactie over de grens reiken dan kan BDO M&A een beroep doen op de expertise van het internationale BDO M&A Network

Quote door adviseur

Hiermee zetten we een grote stap in onze ambities

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen