Cleanroom Combination Group is partnerschap aangegaan met Craft Capital

Beschrijving

CCG, gevestigd in Bergeijk, levert een breed scala aan cleanroom gerelateerde diensten, waardoor haar concept een 'one-stop-shop' is voor haar klanten. Het bedrijf richt zich op het topsegment van de markt en bedient een verscheidenheid aan klanten in een aantal snelgroeiende markten: gezondheidszorg, farma/biotech, hightechindustrie en laboratoria.

Vanaf 23 februari 2023 heeft Craft Capital een meerderheidsbelang in CCG verworven en zal ING de samenwerking medefinancieren. Het executive team zal ook deelnemen in CCG. Gerrit heeft de dagelijkse leiding overgedragen aan Michiel van Kooten (CEO) en Walter van Giersbergen (CFO). Gerrit blijft betrokken als strategisch adviseur en aandeelhouder.

Gerrit Bakker, DGA van CCG: “De afgelopen 20 jaar zijn wij toegewijd geweest om van CCG een toonaangevende speler te maken in het hogere segment van de cleanroom markt. Nu CCG aan de vooravond staat van een nieuwe groeifase, zijn wij op zoek gegaan naar een financiële partner die toegevoegde waarde kan brengen om dat traject te begeleiden. Wij zijn er zeer enthousiast over dat we in Craft Capital een partner hebben gevonden die niet alleen dezelfde waarden deelt met CCG, maar ook vanuit een ondernemersachtergrond acteert en het team op vele vlakken uitstekend aanvult.”

Craft Capital gelooft sterk in het groeipotentieel van CCG. Pieter Leyssius (Managing Partner): “De onderneming heeft een uitstekende reputatie in de realisatie en instandhouding van kwalitatief hoogwaardige cleanrooms, waardoor zij een sterke marktpositie heeft verworven en een uitgebreid netwerk heeft opgebouwd. Wij zijn zeer onder de indruk van het management en de ontwikkeling die CCG de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en geloven sterk dat door de positieve onderliggende markttrends in o.a. de zorg, farma en hightech markten er nog vele mogelijkheden zijn voor CCG om in de komende jaren verder te kunnen groeien. Wij kijken er erg naar uit om CCG daar de komende jaren bij te mogen ondersteunen.”

Michiel van Kooten (CEO): “Ik ben zeer verheugd met de toetreding van Craft Capital als partner van CCG. Met hen hebben we een krachtige partij aan boord, die ons strategisch goed kan ondersteunen en additionele slagkracht brengt om versneld te kunnen groeien wanneer er zich passende mogelijkheden voordoen.

Over Cleanroom Combination Group

CCG is een toonaangevend bedrijf in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van hoogwaardige geclassificeerde cleanrooms. Samen met langdurige partners biedt het bedrijf klanten een one-stop-shop concept met een breed scala aan competenties en producten. Dit draagt bij aan de complete realisatie van cleanrooms. De afdeling Service & Onderhoud van CCG kan elke hoogwaardige faciliteit inspecteren en up-to-date houden met minimale uitval van het productieproces.

Over Craft Capital

Over Craft Capital Craft Capital is een investeringsfonds van de familie Roerink en is in 2021 opgericht door Gerjhan Roerink en Pieter Leyssius. Het fonds investeert in Nederlandse MKB bedrijven om deze samen met de ondernemer(s) verder te laten groeien. De familie Roerink is eigenaar van onder andere Zuivelhoeve en oud-eigenaar van Heks’nkaas. De investering in Cleanroom Combination Group vormt de derde investering van het fonds. 

 

BDO Merger & Acquisitions
 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • + toon alle adressen

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen