De Jong neemt Koninklijke BDU over

Beschrijving

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Koninklijke BDU Holding heeft donderdagavond 13 juli ingestemd met de overname van de BDU door Beheermaatschappij Em. de Jong. De Jong neemt in samenwerking met haar bedrijfsonderdelen Telstar Mediagroep en Janssen/Pers Rotatiedruk Koninklijke BDU over. Deze overname past binnen de strategie van Em. de Jong om verdere groei te realiseren van haar uitgeverij- en printactiviteiten. Door samenwerking worden de krachten gebundeld. Zo wordt er tussen Em. de Jong, Telstar Mediagroep en BDUmedia meer schaalgrootte gecreëerd die nodig is voor verdere innovaties in het lokale mediaportfolio.

Over De Jong

Em. de Jong opereert vanuit Baarle-Nassau in eigen land en heeft vestigingen in België en Duitsland, met daarnaast verkoopkantoren in Denemarken, Engeland, Frankrijk en Ierland. Ze verwerken jaarlijks zo een 300.000 ton papier binnen ca. 60.000 orders. Niet allen in Baarle-Nassau, maar ook bij Mercator Press, Dessain Printing, Jungfer Druckerei und Verlag GmbH, Janssen/Pers en Kampert-Nauta. Daarmee zegt het bedrijf de grootste speler te zijn op de Europese markt voor retaildrukwerk. Bij het bedrijf werken in totaal zo een 1300 medewerkers en is daarmee fors groter dan BDU.

Over Main Capital Partners

Koninklijke BDU bestaat uit twee hoofdonderdelen: BDU media (ca. 140 medewerkers) en BDU print (ca. 40 medewerkers). BDU media kenmerkt zich als uitgever met een sterke visie op lokaal bereik. Met ca. 40 nieuwsmerken (naast kranten ook magazines en online platformen) biedt BDU media lokaal- en regionaal nieuws, vooral in de provincies Noord-Holland (ten zuiden van het Noordzeekanaal) Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. BDU print is een full-service drukkerij, vijf dagen 24/7 actief, niet alleen voor de eigen titels, maar ook voor derden.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen