Main Capital investeert in ReadID

Main Capital investeert in ReadID

Beschrijving

ReadID (Innovalor) is marktleider in software voor het uitlezen van de NFC-chip in paspoorten en andere identiteitsdocumenten. Op deze chip staan onder meer de officiële namen en een pasfoto. Dankzij de techniek kan de software vervolgens niet alleen vaststellen of een document echt bestaat, maar ook of het om een origineel exemplaar gaat.

Klanten, zoals overheden en banken, gebruiken de techniek om klanten te identificeren. Het maakt het mogelijk om ID-kaarten en paspoorten eenvoudig te verifiëren met een smartphone, bijvoorbeeld tijdens het onboardingproces van nieuwe bankklanten of bij grenscontroles.

InnoValor staat bekend als een pionier in technologie voor identiteitsverificatie op afstand en was de eerste die de NFC-app wereldwijd uitrolde toen het ReadID op Android lanceerde in 2014 en op iPhone in 2019.

BDO M&A heeft due diligence werkzaamheden verricht voor Main Capital.

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt als strategische partner nauw samen met managementteams van haar portfoliobedrijven om duurzame groei te realiseren en excellente softwaregroepen op te bouwen. Main heeft ruim 45 medewerkers en vestigingen in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf. Main heeft per oktober 2021 ruim 2,2 miljard euro in beheer en geïnvesteerd in meer dan 120 softwarebedrijven.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen