Duijvestijn Tomaten wordt onderdeel van The Flavour Farm (Cibus Capital)

Beschrijving

Cibus Capital heeft Duijvestijn Tomaten in Pijnacker overgenomen en maakt het bedrijf onderdeel van The Flavour Farm. Het is de eerste stap in de opbouw van een Europees netwerk van hoogwaardige teeltlocaties. The Flavour Farm richt zich op de duurzame, lokale en jaarronde teelt van groenten onder glas naar het model van het bedrijf uit Pijnacker.

Over Cibus Capital

Cibus Capital is in 2016 opgericht in London en adviseert inzake investeringen door de Cibus Fondsen in toonaangevende bedrijven in de agro- en foodindustrie. Cibus heeft inmiddels meer dan USD 1 miljard aan kapitaal opgehaald en wil met zijn investeringen bijdragen aan het verduurzamen van de voedselproductie in zowel Europa, de USA en OECD landen. Hierbij ligt de focus op innovatieve bedrijven die deze transitie kunnen realiseren en versnellen. In de portefeuille van Cibus is plaats voor zowel primaire producenten als leveranciers van duurzame productiesystemen en diensten. The Flavour Farm is hierbij door Cibus gelanceerd als specialist in de hightech glasgroenteteelt in Europa.

Over Duijvestijn Tomaten

Duijvestijn Tomaten is opgericht in 1963 en teelt in Pijnacker op 25 hectare jaarlijks ongeveer 17 miljoen kilo tomaten. De tomaten worden geleverd aan supermarkten, foodservice bedrijven, groothandelaren en speciaalzaken in heel Europa en worden verpakt in het eigen verpakkingsbedrijf LogiFour. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke onderdelen van de bedrijfsvoering en zijn ook verankerd in de kernwaarden. Sinds 2011 worden de kassen verwarmd met aardwarmte en sinds 2019 liggen er ruim 2.500 zonnepanelen op het dak. Hierdoor produceert het bedrijf nagenoeg CO2 neutraal.

BDO Merger & Acquisitions
 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • + toon alle adressen

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen