Enagás koopt 20% belang in BBL Company

Beschrijving

Uniper heeft overeenstemming bereikt met het Spaanse energiebedrijf Enagas over de verkoop van haar 20% belang in het Nederlandse BBL Company V.O.F., eigenaar van een 235 kilometer lange gaspijpleiding tussen het VK en Nederland.

De onderzeese gaspijpleiding heeft een maximale capaciteit van 15 bcm/j directe stroom tussen Balgzand in Nederland en Bacton in het VK en 5 bcm/j in omgekeerde richting. Desinvestering van deze niet-strategische participatie is onderdeel van de eisen die Uniper moet vervullen op grond van de EU-staatssteunwetgeving. 

Over Enagás

Enagás is een midstream-bedrijf dat gasinfrastructuur ontwikkelt, exploiteert en onderhoudt. Het bezit en exploiteert ook gastransportnetwerken, die aardgas naar distributiepunten transporteren. Het bedrijf is technisch beheerder van het Spaanse gassysteem en gecertificeerd onafhankelijk transportnetbeheerder. Het bezit en exploiteert hervergassingsinstallaties, compressorstations en ondergrondse opslagfaciliteiten in Spanje en bezit belangen in verschillende hervergassingsinstallaties in Mexico, Chili en Peru. 

Over Uniper

Uniper is een internationaal energiebedrijf met activiteiten in meer dan 40 landen. Met zo'n 7,000 medewerkers levert het een belangrijke bijdrage aan de voorzieningszekerheid in Europa. De kernactiviteiten van Uniper zijn energieopwekking in Europa, wereldwijde energiehandel en een brede gasportfolio. Uniper is van plan om haar 22,5 GW aan geïnstalleerde stroomopwekkingscapaciteit in Europa tegen 2035 koolstofneutraal te maken. Het bedrijf behoort al tot Europa grootste exploitanten van waterkrachtcentrales en is van plan zonne- en windenergie verder uit te breiden, die essentieel zijn voor een duurzamere en autonome toekomst.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen