Energy21 neemt Ecedo over

Beschrijving

Energy21 heeft softwareleverancier Ecedo overgenomen, waarmee het haar diensten uitbreidt en haar positie als toonaangevende technologiepartner voor Europese energiebedrijven en consumenten verder versterkt.

Nu de groep ruim 100 medewerkers telt, verwacht het dit jaar een jaaromzet van circa € 20 miljoen. Klanten bevinden zich in heel Europa, inclusief Nederland en Groot-Brittannië.

De overname volgt op een stijgende vraag naar software in de energiesector als gevolg van de toegenomen complexiteit en snel veranderende marktvereisten. Dit omvat het energieprijsplafond, de introductie van flexibele contracten en de opkomst van het delen van elektrische voertuigen.

De overname van Ecedo volgt op de sterke groei van de afgelopen jaren. Ruim tien jaar lang leverde het bedrijf softwareoplossingen aan energieleveranciers voor traditionele en dynamische contracten. Met zijn cloudgebaseerde software helpt het ruim 15 energiebedrijven bij het beheren, registreren en factureren van ongeveer een miljoen klanten.

Over Ecedo

Ecedo is gevestigd in Nederland en biedt sinds 2008 SaaS-oplossingen aan, waarmee energieleveranciers in Nederland hun berichtenverkeer en facturering kunnen beheren. Met een team van circa 25 medewerkers bedient Ecedo ruim 15 klanten. De software van Ecedo neemt een centrale positie in het IT-landschap van haar klanten en helpt bij het goed implementeren van snelle marktveranderingen. Ecedo verwerkt jaarlijks aanzienlijke hoeveelheden gegevens, facturen, verbruiksgegevens, meterstanden en berichten en helpt klanten bij het accuraat beheren van hun energieverbruik.

Over Energy21

Energy21 is al ruim 25 jaar marktleider in het transformeren van data naar inzichten in de energiemarkt. Het bedrijf, gevestigd in Nederland en Portugal, levert softwareoplossingen en expertise voor het continu verwerken van data tot realtime inzichten en stuurinformatie in de energiemarkt. Energy21 biedt oplossingen die klanten helpen bij het behouden van maximale controle over hun energieactiviteiten. Klanten van Energy21 zijn onder meer energiebedrijven als Eneco, Essent en Vattenfall, maar ook grote energieverbruikers als BASF en USG Chemelot.

 

BDO M&A en BDO Legal hebben de transactie begeleid door uitvoering van het financieel en fiscaal due diligence. BDO Debt Advisory heeft Vortex Capital Partners en Energy21 begeleid bij het verkrijgen van de transactiefinanciering.

BDO Merger & Acquisitions
 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • + toon alle adressen

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen