EPI kondigt geplande overnames aan

Beschrijving

European Payments Initiative (EPI) kondigt de geplande overnames van de Nederlandse betaaloplossing iDEAL en de aanbieder van betaaloplossingen Payconiq International (PQI) aan. EPI is een betaalplatform dat wordt gesteund door een groep grote Europese banken, waaronder ABN AMRO. Met de overname door EPI van iDEAL en Payconiq is een belangrijke en vooruitstrevende stap gezet naar een pan-Europese digitale betaaloplossing. EPI, iDEAL en Payconiq bundelen hun krachten om de gemeenschappelijke visie te realiseren: samen bouwen aan een digitale betaaloplossing van Europese bodem die kan concurreren met mondiale spelers. Het EPI platform biedt een uitstekende basis voor verdere innovaties in de Europese betalingsmarkt. De aangekondigde overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde nationale en Europese autoriteiten.

Over EPI

EPI is een initiatief van veertien commerciële banken en partners uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het initiatief ontwikkelt een uniforme en geharmoniseerde Europese betaaloplossing voor consumenten en ondernemers en biedt meerdere vormen van betalingen. Hierdoor krijgen consumenten en ondernemers meer mogelijkheden die betaaloplossingen te kiezen die het beste bij hen passen.

Over iDEAL

iDEAL is onbetwist marktleider en het Nederlands online betaalmiddel waarmee consumenten dagelijks miljoenen online aankopen doen en donaties betalen. iDEAL is eigendom van Currence. ABN AMRO, ING en Rabobank zijn de aandeelhouders van Currence. ABN AMRO en Rabobank worden, naast ING, door deze overname ook aandeelhouders in EPI.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen