Herman Senior neemt ST Marine Support over

Beschrijving

Herman Senior heeft een passende externe financiering opgehaald en neemt het scheepsvaartbedrijf ST Marine Support over.

Deze acquisitie ondersteunt Herman Senior in haar (internationale) groeistrategie en resulteert direct in de overname van ST Marine Support. Met deze overname versterkt Herman Senior haar marktpositie in de bagger- en offshore markt.

BDO M&A (zowel Debt Advisory als Transaction Advisory Services) en BDO Legal hebben de aandeelhouders begeleid bij het gehele proces van aandelenoverdracht, het doen van een financieel due diligance op ST Marine Support alsook het ophalen van een passende externe financiering.

Over Herman Senior

Herman Senior is opgericht in 1992 en gevestigd te Zwijndrecht. De Onderneming biedt nationaal en internationaal maritieme oplossingen aan door het gebruik van veelzijdige schepen zoals multicats en shoalbusters. De vloot bestaat voor de overname uit acht schepen (na overname elf schepen). Deze schepen in combinatie met ervaren medewerkers zorgen voor het afronden van uiteenlopende (internationale) projecten op een kwalitatief hoogwaardige manier. Typische werkzaamheden voor Herman Senior zijn baggerwerk, de aanleg van windparken alsook kabelleggen. 

Over ST Marine Support

ST Marine Support is begonnen met bagger en offshore werkzaamheden in 2007 en is gevestigd te Harlingen. De vloot bestaat voor de overname uit drie multicats. De projecten waar ST Marine Support de schepen op inzet, zijn vergelijkbaar met de projecten van Herman Senior. Namelijk het verzetten en behandelen van ankers, het slepen, het behandelen van drijvende leidingen, ploeg werkzaamheden (bodembewerking) en werkzaamheden in de duurzame energie zoals het onderhouden van windmolenparken.

BDO Merger & Acquisitions
 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • + toon alle adressen

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen