Bloemengroothandel Heemskerk Flowers neemt een meerderheidsaandeel in EZ Flower

Beschrijving

Heemskerk Flowers, de in Rijnsburg gevestigde groothandel in bloemen en planten, heeft een meerderheid van de aandelen in EZ Flower overgenomen.

EZ Flower is gespecialiseerd in luchttransport van bloemen en planten. Met de overname haalt Heemskerk Flowers deze gespecialiseerde kennis in huis, en verkrijgt het een betere positie op de (groeiende) internationale groothandelsmarkt voor bloemen en planten.

BDO M&A heeft Heemskerk Flowers geadviseerd bij de koop van een meerderheidsaandeel in EZ Flower.

Over Heemskerk Flowers

Heemskerk Flowers is opgericht in 1961 en sindsdien actief als groothandel in bloemen en planten. De onderneming koopt bloemen en planten in bij de veiling, kwekers alsook importeurs. Deze worden omgezet naar verkoopklare producten (boeketten, decoratie, bloemen, planten, etc.), en vervolgens verkocht aan een breed klantenbestand (B2B).

In 2021 vierde Heemskerk haar 60-jarig bestaan. Op dit moment werkt een team van circa 350 medewerkers met elkaar samen om de hoogst haalbare kwaliteit producten en diensten te kunnen leveren aan circa 5.000 klanten in 45 landen.

Over EZ Flower

EZ Flower, opgericht in 2006, is een Nederlandse exporteur van verse bloemen die gespecialiseerd is in luchtvracht. De onderneming koopt van alle Nederlandse veilingen of rechtstreeks van de kwekers. EZ Flower is een betrouwbare partner van klanten van over de hele wereld.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen