Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang in Xential verworven

Beschrijving

Main Capital Partners heeft de overname aangekondigd van de Nederlandse specialist in documentcreatiesoftware, Xential. Deze samenwerking is opgezet om de (internationale) groei van Xential gezamenlijk te versnellen. Onder leiding van het managementteam en met de ondersteuning van Main's expertise, zal Xential zijn marktpositie versterken en zijn productportfolio uitbreiden om nog meer toegevoegde waarde te bieden aan klanten en partners. Beoogd doel van de voortgang van Xential onder de vleugels van Main is een versnelling van de groeistrategie. Dit volgt onder andere uit het vormen van strategische combinaties met andere bedrijven. Dit leidt onder meer tot een vergroting van het productaanbod. Verder zullen relevante (nieuwe) markten worden verkend.

Over Xential

Xential, opgericht in 2009, biedt bedrijven met haar software een oplossing om centraal en simpel documenten te creëren en te integreren met andere applicaties. Hierdoor kunnen bedrijfsgegevens en sjablonen in documenten gezet worden en wordt de huisstijl van de onderneming bewaakt. Klanten kunnen zelf hun huisstijl centraal beheren. Het bedrijf is onderdeel geworden van Main Capital Partners, een strategische investeerder met exclusieve focus op de softwaresector.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een gespecialiseerde focus op Saas- en softwarebedrijven in de Benelux-, DACH- en Nordics-regio's, evenals de Verenigde Staten. Met een team van meer dan 60 professionals hebben zij momenteel meer dan 40 participaties in succesvolle Saas-bedrijven en beheren zij meer dan 2,2 miljard euro aan kapitaal. In de afgelopen jaren hebben zij succesvol meer dan 150 transacties afgerond en ongeveer 20 zeer succesvolle (internationale) strategische verkopen gerealiseerd.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen