Mybit Group neemt Egeniq over

Beschrijving

App-ontwikkelaar Egeniq uit Utrecht wordt onderdeel van de MyBit Group. De aansluiting van Egeniq is een volgende stap in de strategische uitbreiding van de MyBit Group als marktleider op het gebied van maatwerksoftware in Nederland.

De toevoeging is onderdeel van een buy-and-build strategie en volgt op eerdere overnames door MyBit Group. Na de toevoeging telt de MyBit Group 165 medewerkers. 

BDO M&A en BDO Legal hebben de transactie begeleid door uitvoering van het financieel, fiscaal en arbeidsrechtelijk due diligence. BDO Debt Advisory heeft Vortex Capital Partners en MyBit Group begeleid bij het verkrijgen van de transactiefinanciering.

De financiering is vertrekt door ING en kent competitieve voorwaarden en tarieven. Tevens speelt de financiering in op de verdere buy-and-build strategie van MyBit Group middels een gerealiseerde acquisitiefaciliteit.

Over Egeniq

Egeniq is in 2010 opgericht door Ivo Jansch en Peter Verhage. De ontwikkelaar werkt sindsdien aan honderden apps die dagelijks door miljoenen Nederlanders worden gebruikt. Het zoeken naar slimme, moderne oplossingen voor complexe technische vraagstukken zit in het DNA van het bedrijf. Egeniq werkt voor veel A+ klanten waarvoor de applicaties een strategisch onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Zo bouwde Egeniq apps voor mediapartijen als RTL, de publieke omroepen, FD MediaGroep en Pathé, en werkte de ontwikkelaar mee aan grote apps van de overheid, zoals CoronaMelder en CoronaCheck. Het team van Egeniq bestaat uit ruim veertig ervaren developers. 

Over Mybit

MyBit, opgericht in 2007, is gevestigd op het mediapark in Hilversum en heeft 70 medewerkers. MyBit maakt met ervaren developmentteams maatwerksoftware voor haar partners binnen diverse verticals als de gezondheidszorg, overheid, energie, onderwijs en retail. Daarnaast levert MyBit beheerdiensten, DevOps-services en hosting services. Vanwege haar ontwikkelactiviteiten is MyBit actief in de core processen van haar klanten en hiermee een elementaire partner.

Met de eerdere toevoeging van DSE Software, Dockbite en Gate51 is met de MyBit Group een betrouwbare IT-partner van formaat ontstaan die klanten in bijna alle sectoren in Nederland kan bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen