Navitas Capital verwerft meerderheidsbelang in Takkenkamp.

Beschrijving

Takkenkamp en Navitas hebben overeenstemming bereikt over hun voorgenomen transactie. Navitas Capital heeft een meerderheidsbelang in Takkenkamp Groep verworven.

De samenwerking tussen Takkenkamp en Navitas past in de ambitie Takkenkamp om verder door te groeien in de verduurzaming van onroerend goed. Het huidige management van Takkenkamp zal aanblijven om de bestaande strategie en ambitie voort te zetten.

Rick Takkenkamp (DGA Takkenkamp Groep): “Sinds de oprichting is Takkenkamp Groep uitgegroeid van een nieuwbouw-voegbedrijf uit de Achterhoek naar een landelijk opererend en vooruitstrevend verduurzamingsbedrijf. De veranderingen in de energietransitie hebben een versterkende rol in onze ontwikkeling gespeeld. Dat heeft grote gevolgen voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Onze kennis, ervaring en een groot team van sterk betrokken medewerkers vormen een antwoord op de enorme vraag naar verduurzaming. Met de samenwerking met Navitas Capital kunnen we nog krachtiger opereren en sneller schakelen. Iets wat noodzakelijk is in deze tijd waarbij de uitdaging voor iedereen extreem groot is. Samen met Navitas kunnen we doorgroeien en onze marktpositie verder versterken.”

Over Takkenkamp Groep

Takkenkamp Groep is een specialist in isolatie-, restauratie- en gevelwerkzaamheden, en biedt een uitgebreid verduurzamingsaanbod. Takkenkamp streeft ernaar om woningen en gebouwen te verduurzamen en daarmee het leef-comfort van bewoners te verbeteren. De onderneming is om 1935 opgericht en de afgelopen jaren sterk gegroeid onder meer door meerdere overnames. Het bedrijf bedient klanten in alle regio’s in Nederland vanuit haar tien lokale vestigingen. De werkzaamheden van Takkenkamp zien toe op gevelrenovatie en restauratie, metselwerk, isolatie van daken, spouwmuren en vloeren, hoogwerker verhuur en gevelherstel.

Over Navitas Capital

Navitas Capital is de investeringspartij van de ondernemers- en textielfamilie Zeeman. Sinds 2006 heeft Navitas een actieve groeidoelstelling in sterk geleide ondernemingen met aantoonbaar groeiperspectief. De ondernemingen van Navitas zijn erop gericht om samen met betrokken management stabiele groei te verwezenlijken. De portefeuille van Navitas Capital bestaat uit zowel private als beursgenoteerde ondernemingen.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen