BDO begeleidt Stokvis Group bij overname van Verhoef EMC

BDO begeleidt Stokvis Group bij overname van Verhoef EMC

Beschrijving

Per 1 juni 2021 heeft de Stokvis Group in Voorhout elektrotechnisch specialist Verhoef EMC uit Sliedrecht van Pon Holdings overgenomen. Met de overname versterkt de Stokvis Group haar expertise op het gebied van hybride aandrijfsystemen, elektrotechnische installaties en diensten. Dat geldt in het bijzonder voor ADS van STIGT, een dochteronderneming van de Stokvis Group. Samen bieden de zusterbedrijven een compleet aanbod met mechanische en elektrische systemen. Meestal gaat het om aandrijf-, bedienings- en controlesystemen voor de maritieme sector of industrie.

Met ELSTO Drives & Controls, STOLK Services, EMCÉ Winches, ADS van STIGT en nu Verhoef EMC heeft de Stokvis Group een sterkere marktpositie voor bedrijven in de industrie, scheepvaart en offshore. Met de nieuwe aanwinst kan een nog bredere groep bedrijven worden voorzien van aandrijvingen, elektrische systemen en bijbehorende services. Vooral plaatsen als Gorinchem, Werkendam en Sliedrecht kennen veel activiteiten op het gebied van scheepsbouw, onderhoud en baggerwerk.

Verhoef (opgericht in 1954 en gevestigd in Sliedrecht) is in 2017 samengegaan met Europe Marine Controls. Gericht op de markten maritiem, utiliteit en industrie kan Verhoef EMC voor zowel nieuwbouw als refits installaties compleet ontwerpen, produceren, installeren of renoveren. Kernactiviteiten zijn elektrische systeemintegratie, paneelbouw en aandrijftechniek.

De buitendienst is wereldwijd actief voor service, onderhoud, reparatie, supervisie en renovatiewerkzaamheden. Ervaren en hoog opgeleid personeel staat ook bij storingen klaar. Met keuringen en inspecties wordt de kwaliteit van installaties gewaarborgd.

Momenteel telt Verhoef EMC ongeveer vijftig medewerkers en is met name werkzaam in de kleine en middelgrote scheepvaart. Sinds 1 juli is Edwin Naaktgeboren in dienst als General Manager.

BDO Merger & Acquisitions
 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • + toon alle adressen

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen