Patchmanager kondigt meerderheidsinvestering aan door Main Capital Partners

Beschrijving

Patchmanager, een in Nederland gevestigde leverancier van innovatieve oplossingen voor infrastructuurbeheersoftware, kondigt een meerderheidsinvestering aan door strategische software-investeerder Main Capital Partners. De samenwerking met Main markeert een belangrijke stap in de toekomstige groeistrategie van Patchmanager, aangezien het bedrijf wil profiteren van zijn sterke momentum en toenemende positie op de markt voor infrastructuurbeheersoftware.

Over Patchmanager

Patchmanager, opgericht in 2002, is een vooraanstaande aanbieder van software voor infrastructuurbeheer, die klanten in staat stelt om de fysieke netwerklaag en assets te plannen, documenteren, beheren en onderhouden. De oplossingen zijn essentieel voor het beheer van complexe IT-infrastructuur en bieden slimme visualisaties voor het nauwkeurig volgen van kerninfrastructuur, zoals kabels, datacenterrekken en plattegronden. De veelzijdige toepassing strekt zich uit over diverse sectoren, waaronder financiën, onderwijs, luchtvaart en overheid. Met een schaalbaar product hebben ze wereldwijd meer dan 300 klanten, waaronder grote namen als Vodafone en NASA, en streven ze ernaar hun internationale strategie te versterken via groei, verkoopinspanningen en productinnovatie, in samenwerking met partner Main.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Nordics en de Verenigde Staten. Main heeft 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met het management van haar portfolio als strategische partner om duurzame groei te realiseren en grotere, uitstekende softwaregroepen te creëren. Als vooraanstaande software-investeerder die private-equityfondsen beheert en actief is in Noordwest-Europa en Noord-Amerika, heeft Main 60 medewerkers en kantoren in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en een gelieerd kantoor in Boston. Main beheert meer dan 2,2 miljard euro aan vermogen en heeft momenteel een actieve portefeuille van meer dan 40 softwaregroepen. Gezamenlijk bieden deze bedrijven ongeveer 10.000 banen.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen