Softwareleverancier Health Cloud Initiative (HCI) neemt Pharmeon over

Beschrijving

Pharmeon, ontwikkelaar het Uw Zorg online platform uit Amsterdam, wordt onderdeel van Health Cloud Initiative. De aansluiting van Pharmeon is een volgende stap in de droom van Health Cloud Initiative om de zorg in Nederland te verbeteren. De toevoeging is onderdeel van een buy-and-buildstrategie en volgt op eerdere overnames door HCI.

Over Pharmeon

Pharmeon is in 2000 opgericht en biedt websites, portalen of een combinatie hiervan aan bij eerstelijns zorgaanbieders. De huidige klantenbasis van Pharmeon bestaat per heden voornamelijk uit huisartsen, apotheken, tandartsen en paramedici. De software helpt zorgverleners met het inplannen van afspraken en bijhouden dossiers van patiënten. Aanvullend op websites en portalen biedt Pharmeon de “Uw Zorg online” omgeving aan als product, waarmee de zorgverlener online zorg kan aanbieden aan patiënten.

Over HCI

Health Cloud Initiative is ontstaan als combinatie van software labels van GGZ, Incura en CRS, met de gedachte dat krachtenbundeling van verschillende software labels voor de GGZ- en paramedische zorg tot verdere innovatiekracht zal leiden. Deze extra innovatiekracht zal leiden tot het maximaal ontzorgen van uitvoerders in de zorg. Om dit te bewerkstelligen wordt praktijk en patiënten software per marktsegment gecombineerd met diensten (afsprakenplanning, declaraties e.d.) over de verschillende marktsegmenten heen. Health cloud iniative is een platform investering van Vortex Capital partners.

BDO M&A en BDO Legal hebben de transactie begeleid door uitvoering van het financieel, fiscaal en arbeidsrechtelijk due diligence. BDO Debt Advisory heeft Vortex Capital Partners en Health Cloud Initiative begeleid bij het verkrijgen van de transactiefinanciering.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen