Synergia neemt Loo van Eck over

Beschrijving

Loo van Eck slaat de handen ineen met Babbage Company nadat beide organisaties de afgelopen jaren sterk zijn gegroeid. Samen gaan ze een nieuwe fase in als groep en ze bouwen aan het grootste communicatiebedrijf van Nederland.

Hiervoor is investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners als meerderheidsaandeelhouder aan boord gehaald. De oprichters van beide bedrijven nemen afscheid en dragen hun verantwoordelijkheden over aan een nieuw management.

De verwachte totale omzet van de nieuwe groep bedraagt dit jaar circa 50 miljoen euro. Loo van Eck en Babbage Company behoren vanaf 1 september 2023 tot dezelfde groep, maar blijven zelfstandig en naast elkaar opereren onder hun eigen (merk)naam. In de komende periode zullen beide bedrijven de mogelijkheden tot synergie en nieuwe gezamenlijke initiatieven onderzoeken.

Over Loo van Eck

Loo van Eck, opgericht in 1983 door dhr. Van ’t Loo en dhr. Van Eck, helpt organisaties bij het verbeteren van hun schriftelijke en mondelinge communicatie via trainingen, e-learnings en contentproductie. Inmiddels heeft het bedrijf ca. 70 vaste medewerkers in dienst en is het Loo van Eck gelukt om een leidende positie te krijgen binnen de (lokale en regionale) overheid, de corporatiebranche en de financiële dienstverlening.

Over Synergia Capital Partners

Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij waarvan het vermogen bijeengebracht is door succesvolle ondernemers, families en bestuurders uit het Nederlandse bedrijfsleven. Synergia heeft door eerdere deelnemingen veel ervaring in de staffing sector en in het marketing- en communicatiedomein.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen