Visma heeft belang verworven in ZorgDomein

Beschrijving

Vanaf 1 juli 2023 sluit Visma zich als nieuwe aandeelhouder aan bij ZorgDomein. Met de ervaring en ondersteuning van Visma kan ZorgDomein haar innovatiekracht vergroten. ZorgDomein geeft aan dat door deze samenwerking de vraag van klanten en gebruikers naar nieuwe relevante digitale toepassingen op het zorgplatform versneld kan worden ingevuld. De nieuwe grootaandeelhouder brengt onder meer veel kennis van bijvoorbeeld beveiliging en privacy. Oprichter Walter Balestra en de investeringstak van Rabobank (als minderheidsaandeelhouder) hebben beide een deel van hun belang verkocht, maar blijven betrokken bij het bedrijf.

Over Visma

Visma werd in 1996 in Noorwegen opgericht en is een privaat bedrijf dat eigendom is van een paar private-equityhuizen. Visma is een cloud softwaregroep die voornamelijk SaaS-oplossingen aanbiedt die processen voor bedrijven en organisaties in de private en publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. Zij is actief in heel Europa en Zuid-Amerika. In Nederland heeft Visma meer dan dertig dochterbedrijven, waarvan zeker drie in de zorg actief zijn.

Over ZorgDomein

ZorgDomein is opgericht in 2000 en is een platform dat digitale verbindingen legt tussen zorgverleners, verwijzers en patiënten door zorgprofessionals in staat te stellen om efficiënt en nauwkeurig doorverwijzingen te doen naar specialisten, diagnostische tests en andere medische services. Hierdoor draagt ZorgDomein bij aan een effectievere en patiëntgerichte gezondheidszorg en wordt de samenwerking tussen verschillende zorgprofessionals versterkt.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen