Visma vergroot marktaandeel in onderwijs door overname Datapas

Beschrijving

Visma vergroot marktaandeel in het onderwijs door overname Datapas

Over Visma en Datapas

Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt Datapas over. Datapas levert planning-, control- en monitoringsoftware voor het onderwijs. Om de groeiambities te realiseren, gaat het softwarebedrijf uit Haarlem samenwerken met andere Vismabedrijven die de onderwijssector bedienen.

Over Datapas

De cloudoplossingen van Datapas ondersteunen schoolbesturen in het opstellen van begrotingen en forecasts, strategische personeelsplanning, leerlingprognoses en het zo efficiënt mogelijk rapporteren hierop. Datapas koppelt met HR- en financiële software, maar ook met specifieke onderwijstoepassingen en systemen van organisaties als Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Maarten Vissers, oprichter en directeur van Datapas: “Visma is zich meer gaan richten op de onderwijssector. Voor ons is het aantrekkelijk om nu aan te sluiten zodat we samenwerkingen kunnen opstarten met Vismabedrijven die het onderwijs ondersteunen. Daar zie ik veel toekomst in. Daarnaast profiteren we van de kennis binnen Visma op het gebied van onder andere bedrijfsvoering, marketing en sales”.

Datapas blijft onder de eigen naam en met het huidige team van 20 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wel gaat het samenwerken met bedrijven die de Visma Connected Experience voor het onderwijs vormen. Dit is een programma waar Vismabedrijven met onderwijsinstellingen en onderwijsbureaus samenwerken aan goed beveiligde geïntegreerde cloudoplossingen voor een toekomstgerichte bedrijfsvoering en onderwijslogistiek. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

BDO Transaction Advisory Services | M&A heeft de koper van Datapas geadviseerd bij deze transactie.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen