Vortex Capital Partners en MyBit bundelen de krachten als platform voor Nederlandse softwaremakers

Beschrijving

Maatwerk softwareontwikkelaar MyBit uit Hilversum en investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners hebben een partnership gesloten om, onder de naam van MyBit Group, de krachten van diverse Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven te bundelen.

MyBit en Vortex willen door middel van een buy-and-build strategie een sterke groep bouwen en hiermee de Nederlandse software-ontwikkelingssector verstevigen. Met de toevoeging van DSE Software uit Beverwijk ontstaat een betrouwbare IT-partner van formaat die klanten in bijna alle sectoren in Nederland kan bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software.

BDO M&A heeft de transactie begeleid door uitvoering van het financieel, fiscaal en arbeidsrechtelijk due diligence. Tevens heeft het BDO Debt Advisory team van BDO M&A, Vortex en MyBit Group begeleid bij het verkrijgen van de transactiefinanciering. De financiering is vertrekt door ING Bank en kent competitieve voorwaarden en tarieven. In de financieringsstructuur is tevens een acquisitiefaciliteit opgenomen om de buy & build strategie van MyBit Group te ondersteunen.

Over MyBit
MyBit, opgericht in 2007, is gevestigd op het mediapark in Hilversum en heeft 70 medewerkers. MyBit maakt met ervaren developmentteams maatwerksoftware voor haar partners binnen diverse verticals als de gezondheidszorg, overheid, energie, onderwijs en retail. Daarnaast levert MyBit beheerdiensten, DevOps-services en hosting services. Vanwege haar ontwikkelactiviteiten is MyBit actief in de core processen van haar klanten en hiermee een elementaire partner.

Over Vortex Capital Partners
Vortex, opgericht in 2012, is een gespecialiseerde investeerder die zich richt op software-, internet- en techgedreven ondernemingen. Het investeringsfonds focust zich op kleine en middelgrote ondernemingen met een groot groeipotentieel (zowel autonoom als acquisitief). Het team combineert brede ondernemingservaring met diepe technische expertise om ambitieuze ondernemers en managementteams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities.

BDO Merger & Acquisitions
 • Weena 764

  3014 DA Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Van Deventerlaan 101

  3528 AG Utrecht

 • Philitelaan 73

  5617 AM Eindhoven

 • Krijgsman 9

  1186 DM Amstelveen