Company Brokers begeleidt Recyfood bij overname door Veolia

Company Brokers begeleidt Recyfood bij overname door Veolia

Beschrijving

Op maandag 30 januari jl. heeft Veolia Nederland de verwerker van organisch afval en restproducten, Recyfood, overgenomen. Met de overname van Recyfood versterkt Veolia haar positie in de circulaire economie en breidt het haar activiteiten in Nederland uit met de recycling van voedingsmiddelen en organisch afval.

Recyfood werd zeventig jaar geleden in Hillegom opgericht en groeide uit tot een voedselrecycling-onderneming met vestigingen in Hillegom, Putten en België. De Belgische vestiging werd in 2021 verkocht. Recyfood is gespecialiseerd in het verwerken en vernietigen van verpakte als onverpakte voedingsproducten, die niet meer geschikt zijn voor consumptie. Door deze te vermengen zijn deze geschikt voor de levering aan vergistingsinstallaties. Hier wordt er uiteindelijk biogas uit gewonnen, dat wordt gebruikt als vervanging van bijvoorbeeld aardgas.

De overname van Recyfood versnelt de Nederlandse dienstverlening van Veolia in de voedingssector. De transformatie van organische afvalstromen in groene energie door vergisting is in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van Veolia Groep en draagt bij aan het verder terugbrengen van afvalstromen. Recyfood zorgt ervoor dat vele tonnen aan niet voor consumptie geschikte voedingsproducten niet meer op stortplaatsen of in verbrandingsovens terecht komen, maar op een nuttige manier worden hergebruikt. 

Recyfood telt 11 medewerkers en blijft vooralsnog onder deze bedrijfsnaam opereren. Door de overname heeft Recyfood met de financiële middelen en know-how van Veolia Nederland ook de mogelijkheden om te blijven investeren in de verdere groei en verduurzaming van Recyfood. Een deel van de verpakkingen wordt nu al gerecycled, maar het verder maximaliseren hiervan staat hoog op de agenda. Daarmee kan de CO2 uitstoot nog verder worden teruggedrongen en krijgen we grip op het hele recyclingproces. 

Company Brokers
 • Donkereind 35

  3645 TC Vinkeveen

 • + toon alle adressen

 • Hoog en Wellerlaan 1

  3829 AW Hooglanderveen

 • Pierinkdijk 14

  7275 AJ Gelselaar

 • Dirk Ockerpad 4

  6586 AH Plasmolen

 • Weide 5

  4206 CH Gorinchem