Company Brokers - New Solar

Beschrijving

Zonne-energie specialist NewSolar B.V. krijgt een nieuwe eigenaar

Zonne-energie specialist NewSolar B.V. uit Woudenberg krijgt na 10 jaar een nieuwe eigenaar. Johan Overvest  draagt 100% van de aandelen van zijn firma over aan Klein en Zonen BV. Overvest werd tijdens het gehele proces van de verkoop bijgestaan door Company Brokers uit Geldermalsen. De voormalige eigenaar gebruikt de komende maanden voor een zorgvuldige overdracht en blijft na deze periode ook betrokken bij het bedrijf.

NewSolar B.V. is een onderneming die zich specialiseert in de inkoop en verkoop van maatwerk zonne-energie oplossingen. Naast verkoop van maatwerkoplossingen worden er ook aanvullende diensten aangeboden zoals reparatie, onderhoud en voorlichting met betrekking tot alles wat met zonne-energie te maken heeft. Ook wil de onderneming zich de komende jaren zich richten op nieuwe technologieën waaronder smart-charging, energie-opslagsystemen en warmtesystemen.

Johan Overvest startte in 2006 met het bedrijf en bouwde deze uit tot een gerespecteerde onderneming met een vaste kern aan medewerkers. Om de toekomstige groei van het bedrijf verder te kunnen faciliteren is in 2017 gestart met de zoektocht naar een geschikte partij die NewSolar kon overnemen.

De nieuwe eigenaar, Jasper Klein, heeft een elektrotechnische achtergrond in de offshore industrie en heeft de afgelopen jaren met grote aannemers gewerkt aan het realiseren van windmolenparken op zee.

Klein wil met NewSolar met nieuw elan en verse inzichten verder commercieel door ontwikkelen: “De potentie van NewSolar is enorm. Tijdens het verkoopproces bleek er een goede klik te zijn met de voormalige eigenaar en een overeenkomende visie over de toekomstplannen van de organisatie. Samen met Johan wordt de komende maanden met zorg aan de overdracht gewerkt waarna de samenwerking in de toekomst in stand blijft. De strategie met NewSolar is om een groei te realiseren die in huidige markt reëel is”

Johan Overvest voegt toe: “De klik tussen koper en verkoper was vanaf de start van de onderhandelingen evident. Beide partijen stonden zeer positief in het korte onderhandelingstraject. Hierdoor is de verkoop zeer pragmatisch verlopen met een succesvolle afronding tot gevolg. Daarnaast is het van belang dat de overdracht zorgvuldig gebeurd en verdere samenwerking in de toekomst toelaat”

Alle medewerkers van NewSolar gaan mee met deze overname. In eerste instantie zal de bedrijfsvoering onverkort worden voortgezet vanuit de locatie aan de Zuidbroek 22 te Woudenberg.

Company Brokers
 • Donkereind 35

  3645 TC Vinkeveen

 • + toon alle adressen

 • Hoog en Wellerlaan 1

  3829 AW Hooglanderveen

 • Pierinkdijk 14

  7275 AJ Gelselaar

 • Dirk Ockerpad 4

  6586 AH Plasmolen

 • Weide 5

  4206 CH Gorinchem