Indigodrukker en offsetdrukker vinden elkaar

Indigodrukker en offsetdrukker vinden elkaar

Beschrijving

In de grafische branche vindt consolidatie plaats en worden bedrijven gedwongen zich te specialiseren. De klant verlangt, dat het gehele pallet aan mogelijkheden wordt aangeboden. Niche bedrijven kopen een gedeelte van hun te leveren diensten in bij derden, waardoor een mate van afhankelijkheid ontstaat. Marges staan onder druk. De stap om op eigen kracht de nieuwe verdienmodellen te ontsluiten is kapitaalintensief. Dat in een financieel onzekere tijd waarin de return on investment moeilijk voorspelbaar is. 

Zo kwamen Chris Alkema en Jeffrey Pijl, eigenaren van Esed, bij Company Brokers. Naast de wens de groeipotentie te realiseren, had Chris te kennen gegeven de wens te hebben, een andere ambitie een kans te geven. Een ambitie, die niet te combineren is met de tijd nodig voor Esed. Esed bevindt zich in een niche segment. Kleine oplages en maatwerk opdrachten zijn hun specialiteit. Zij leveren drukwerk aan klanten in alle marktsegmenten. Jeffrey heeft de ambitie om zijn activiteiten bij Esed nog jarenlang voort te zetten. Het was dus zoeken naar een partij met een hoog synergie effect om de groeipotentie te realiseren. Maar tevens een partij, die dezelfde kijk heeft op de markt als Jeffrey en financieel in staat is om toekomstige kansen te pakken.  

Na het opstellen van een lijst met potentiële kandidaat-kopers, begon de zoektocht naar de juiste kandidaat. Na het bezoeken van een aantal partijen, kwam Sonneveld Grafimedia, met Rodney van Lambaart als eigenaar, als voorkeur uit de bus. Sonneveld Grafimedia staat bekend om zijn conventionele druktechnieken, zowel in grote als kleine oplagen. Dit, in combinatie met Esed, is de ideale oplossing voor alle soorten van drukwerk. 

Chris: ‘Na meer dan 30 jaar in de drukkerijen wereld rondgelopen te hebben, was ik toe aan een andere uitdaging. Daarnaast wilde ik Esed goed achterlaten, waarbij vooral het synergie effect belangrijk was. Daarin zijn we prima geslaagd’. 

Jeffrey: ‘Voor mij was de continuïteit van ons bedrijf en het vinden van een partij, waarbij ik van toegevoegde waarde kan zijn, heel belangrijk. Company Brokers had direct door wat we wilden en kon zodoende snel de juiste partij vinden’  

Rodney: ‘Ik was al een tijdje op zoek naar de ideale partij om een samenwerking mee aan te gaan. Toen Esed langs kwam, was de beslissing snel genomen. 1 plus 1 is meer dan twee in dit geval. We gaan een mooie toekomst tegemoet’.

Company Brokers
 • Donkereind 35

  3645 TC Vinkeveen

 • + toon alle adressen

 • Hoog en Wellerlaan 1

  3829 AW Hooglanderveen

 • Pierinkdijk 14

  7275 AJ Gelselaar

 • Dirk Ockerpad 4

  6586 AH Plasmolen

 • Weide 5

  4206 CH Gorinchem