Alliander neemt TReNT uit Enschede over

Beschrijving

Netwerkbeheerder Alliander heeft per 8 januari 2020 TReNT (Twinning Research Network Twente) uit Enschede overgenomen.

Met de aankoop van TReNT krijgt Alliander de beschikking over een eigen telecom-infrastructuur in Oost-Nederland. Gedurende het overnametraject werd Alliander bijgestaan door Factor & Ros.

Alliander, met in totaal ruim 7.000 medewerkers, ontwikkelt en beheert energienetten in Nederland. Voor Alliander is telecommunicatie van essentieel belang voor het veilig bedienen van haar vitale infrastructuur: de elektriciteits- en gasnetten. De acquisitie past in het beleid van Alliander om telecom-infrastructuur in eigendom te hebben. In een groot deel van het verzorgingsgebied van netbeheerder Liander is dat al zo. In Oost-Nederland wordt dat nu ook het geval. De grootaandeelhouders van Alliander zijn de provincies Gelderland, Friesland en Noord-Holland.

TReNT is een aanbieder van dark fiber, een onbelichte glasvezelverbinding. TReNT heeft een glasvezelnetwerk van ruim 1900 km door geheel Oost-Nederland. Op dit netwerk zijn ongeveer 650 klanten aangesloten met meer dan 2000 aansluitingen. Het glasvezelnetwerk van TReNT is complementair aan dat van Alliander.

Met de overname van TReNT door Alliander is de beschikbaarheid van een veilig publiek netwerk op de lange termijn gewaarborgd. Bovendien is Alliander door de acquisitie van het glasvezelnetwerk minder afhankelijk van de huur van glasvezel van derden in deze regio. De activiteiten en de naam TReNT worden voorgezet vanuit Enschede. De goede dienstverlening van TReNT aan haar klanten zal worden gecontinueerd.

Factor & Ros trad het gehele overnametraject op als adviseur van koper Alliander.

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer