Factor Bedrijfsovernames begeleidt slachterij Beernink bij bedrijfsverkoop aan FuiteVeal

Factor Bedrijfsovernames begeleidt slachterij Beernink bij bedrijfsverkoop aan FuiteVeal

Beschrijving

FuiteVeal (onderdeel van Fuite Groep) heeft slachterij Beernink uit Oldenzaal overgenomen van de gebroeders Beernink. Fuite Groep had reeds de beschikking over een eigen uitbeenderij en middels de overname heeft men de volledige keten voor kalfsvlees in eigen beheer.

Slachterij Beernink is in 1978 gestart door de gebroeders Beernink, die tot het moment van de overname de directie hebben gevormd. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgrote slachterij, die inmiddels een slachtcapaciteit van 1.500 kalveren per week heeft. De overname van de slachterij in Oldenzaal past in de visie van het familiebedrijf FuiteVeal om alle stappen in de keten in eigen beheer te hebben.

In het verleden heeft Fuite Groep in het Twentse Tubbergen een slachterij gekocht met als doel het compleet maken van de keten. Vanwege de beperkte capaciteit en de nabijheid van een woonwijk is het slachten op deze locatie binnen een jaar gestopt. Met de overname van Slachterij Beernink heeft Fuite Groep alsnog haar gewenste slachterij en heeft zij daarmee alle stappen in de keten (van kalverhouderijen tot uitbenen) in eigen beheer.

Begeleiding Factor

Factor Bedrijfsovernames trad het gehele traject (van analyse van het verkoopobject, via consultatierondes met verschillende passende kopers tot onderhandelingen over contractuele prijs en voorwaarden) op als adviseur namens verkopers: de heren Gerard Beernink & Jos Beernink.

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer