Factor Bedrijfsovernames begeleidt Sam van Tol bij vinden participant

Factor Bedrijfsovernames begeleidt Sam van Tol bij vinden participant

Beschrijving

Correctbook is hét uitwisbare notitieboek dat in ontwikkelingsgebieden oneindig meegaat. In 2014 zag oprichter Sam van Tol tijdens een vakantie in Zuid-Afrika met eigen ogen dat kinderen geen toegang hadden tot basis schrijfmaterialen, zoals pen en papier. Het materiaal was te duur en bovendien snel weer op. Hierdoor gaan 250 miljoen kinderen nog iedere dag naar school zonder pen en papier. Meer dan 750 miljoen mensen, wereldwijd boven de 15 jaar, zijn mede hierdoor analfabeet.

Correctbook heeft het doel om 1 miljoen kinderen een jaar lang van schrijven te voorzien in 2023. Om dit doel te bewerkstelligen heeft Correctbook samen met Roel de Haas, die meer dan 11 jaar ervaring heeft in de supply chain van leesboeken in Afrika, een joint venture opgericht, genaamd Correctbook Afrika B.V. Hierdoor zet Correctbook een grote stap om schrijven voor iedereen in de wereld mogelijk te maken.

Roel de Haas is de oprichter en oud eigenaar van de BlueTree Group. BlueTree heeft als doel om toegang tot betaalbare, kwalitatief hoogstaande boeken voor kinderen in lage-inkomenslanden te vergroten. Boeken, geleverd door een efficiënte en duurzame lokale boekenketen, zijn een belangrijk ingrediënt voor kwaliteitsonderwijs. BlueTree heeft het drukken van meer dan 100 miljoen boeken ondersteund in meer dan 35 landen.

Volgens Sam van Tol kan Correctbook met de toetreding van Roel de Haas haar ambitieuze missie versnellen. 'Door lokaal aanwezig te zijn kunnen we in andere bestaande markten stappen, zoals de NGO markt. We gaan Correctbook Afrika opbouwen en het voor de lokale bevolking mogelijk maken om hun eigen Correctbook aan te schaffen.'

Begeleiding Factor

Factor bedrijfsovernames trad het gehele traject op als adviseur namens Sam van Tol. Sam van Tol over Factor:

'Ik heb heel prettig samengewerkt met Factor Bedrijfsovernames. Met hun uitgebreide kennis van zaken binnen het M&A houden zij met alle facetten rekening. Daarnaast denkt zij actief met je mee en houden zij de vaart in het proces. Een goede partner voor de toekomst!'

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer