Bouwbedrijf Renshof wordt onderdeel van elk® groep

Beschrijving

Bouwbedrijf Renshof uit Enschede is overgenomen door elk® groep, onderdeel van Waterland Private Equity.

Renshof wordt onderdeel van de elk® groep, maar blijft onder eigen vlag haar werkzaamheden uitvoeren. Met de overname verstevigt de positie van elk® groep in het oosten van Nederland en geeft daarmee verder vorm aan de gewenste groei.

Beide organisaties zien dat de huidige markt vraagt om sterke, betrouwbare en landelijk opererende organisaties. Zo ontstaat een toekomstbestendige organisatie. Zowel Renshof als elk® groep zijn erachter gekomen dat ze dezelfde ideeën hebben over de markt en belangrijke onderwerpen, zoals duurzaamheid en innovatie.

De eigenaren van Renshof zeggen vol trots het volgende over de overname:

Cor Renshof: “Marc en ik zijn trots en blij dat we ons mooie bedrijf kunnen overdragen aan elk® groep. Het Geen Gedoe DNA van elk® sluit naadloos aan bij onze werkwijze en onze collega’s.” Marc ter Huerne voegt daaraan toe: “Wij hebben een prachtig fundament gebouwd dat klaar is voor de volgende fase van onze ontwikkeling, onze medewerkers hebben er zin in! ”

Over Bouwbedrijf Renshof

Bouwbedrijf Renshof is in 2003 opgericht en telt zo’n dertig medewerkers. Het bedrijf concentreert zich op renovatie, verduurzaming en onderhoud voor professionele vastgoedeigenaren. Gecombineerd met elk® groep vergroot Renshof haar positie in regio Twente.

Over de elk® groep

elk® is in 2000 opgericht als onderhoudsbedrijf. In de afgelopen 23 jaar specialiseert de organisatie zich op het gebied van renovatie, (groot) onderhoud en de transformatie van wijken. Met de overname van verschillende bedrijven, zoals NVT, De Goede en VIOS, is elk® groep uitgegroeid tot één van de koplopers binnen haar markt. Vanuit 14 vestigingen werken bijna 800 medewerkers aan de ambitie: door sociaal en technisch te innoveren de transitie naar duurzame en vitale wijken versnellen.

Elk draagt ​​met haar projecten positief bij aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw. Elk heeft 11 lokale vestigingen verspreid over heel Nederland en heeft ruim 500 mensen in dienst.

Over Waterland Private Equity

Waterland Private Equity is in 1999 opgericht en begeleidt ondernemers bij het realiseren van hun groeiambities. Waterland biedt hands-on ondersteuning door middel van overnames, financiering, organisatieontwikkeling en andere projecten.

Sinds 2023 heeft investeringsmaatschappij Waterland een belang in elk® groep. Waterland ondersteunt Elk bij het realiseren van haar groeiambities, zowel autonoom als via een buy-&-build strategie. Duurzame innovaties ontwikkelen en uitrollen staan daarbij centraal. 

Factor & Ros trad tijdens het gehele verkoopproces op als adviseur van Bouwbedrijf Renshof.

Quote door adviseur

“Dit succes was ondenkbaar zonder het advies van Factor & Ros. Heel erg veel dank voor jullie inzet!”

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer