Hooijer Footwear Group heeft de aandelen van Amani (merknaam: Lazamani) overgenomen

Beschrijving

Hooijer Footwear Group heeft de aandelen van Amani (merknaam: Lazamani) overgenomen. Lazamani is een wereldwijd gevestigde naam in de schoenenbranche. Door de overname versterkt Hooijer Footwear Group haar positie en vergroot zij haar volume. Hooijer Footwear Group beschikt over de logistieke en marketingtechnische middelen om Lazamani verder te laten groeien. De eigenaren van Lazamani zeiden al jaren tegen elkaar: “Mocht er een dag komen dat we het willen verkopen, dan is Hooijer de enige die we Lazamani gunnen en toevertrouwen”.

Hooijer Footwear Group (www.hooijergroep.nl) en Lazamani (www.lazamani.nl) zijn beiden actief in de schoenenbranche. De eigenaren van beide bedrijven zijn al lange tijd bekend met elkaar, waardoor het een weloverwogen besluit was dat Lazamani zou worden voorgezet door Hooijer Footwear Group.

Het merk Lazamani is in de loop der jaren uitgegroeid tot een opvallend damesschoenen merk met een focus op slippers, sandalen, winterboots en laarzen. De collecties van Lazamani zijn sterk door hun herkenbaarheid en de goede prijs/kwaliteit-verhouding. Door het overlijden van één van de eigenaren zijn de gesprekken rondom de overname op gang gekomen. Doordat er geen opvolging binnen de familie of onderneming aanwezig was, is besloten de latente wens Lazamani onder te brengen bij Hooijer Footwear Group te onderzoeken.

Hooijer Footwear Group is importeur en distributeur van diverse schoenmerken voor de Benelux en van een aantal merken tevens voor de Europese markt. Daarnaast heeft Hooijer Footwear Group een aantal eigen merken in haar bezit. Met de overname van Lazamani versterkt Hooijer Footwear Group haar marktpositie op het gebied van de ‘eigen merken strategie’ en breidt zij haar productportfolio verder uit. Met de diensten die Hooijer Footwear Group in huis heeft, wordt het merk Lazamani naar een volgende groeifase gebracht.

Begeleiding Factor

Hooijer Footwear Group is in het aankooptraject bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames.

Quote door adviseur

“Wanneer je als koper een overnametraject in gaat met de ondubbelzinnige opdracht dat de deal moet slagen omwille strategische lange termijn doelstellingen, ben je vooral gebaat bij een deskundige partij die je behoedt voor een overbieding, en er gelijktijdig voor waakt dat de deal niet gefrustreerd wordt door een onderbieding. Dit is met Factor meer dan gelukt. Bas Brusche heeft deze deal respectvol en zeer deskundig begeleid met als eindresultaat een prijs waarover zowel koper als verkoper tevreden zijn, en wellicht nog belangrijker samen positief verder kunnen met soepele overdracht van aanwezige kennis. Daarnaast zijn ook de door Factor aanbevolen accountant en jurist van grote toegevoegde waarde geweest. Een geoliede machine. Nogmaals complimenten.”

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer