Koebrugge Metaalbewerking verkoopt meerderheidsbelang aan StM Invest

Beschrijving

Koebrugge Metaalbewerking (KMB), gevestigd in Hengevelde, is per 29 augustus 2022 voor de meerderheid overgedragen aan StM Invest. KMB is voor StM Invest een uitbreiding van het bestaande bedrijvenportfolio binnen de metaalindustrie in het midden- en kleinbedrijf.

KMB is een metaalbewerkingsbedrijf actief in het produceren en bewerken van nieuwe en bestaande mechanische componenten (hoofdzakelijk frezen), veelal machineonderdelen in uiteenlopende metaal- en kunststofsoorten. De hoge product kwaliteit, flexibiliteit en lever betrouwbaarheid heeft gezorgd voor een zeer loyaal klantenbestand met een repeterend karakter. Voor de productie beschikt KMB over een ‘state-of-the-art’ machinepark, bestaande uit diverse 5-assige freesmachines, draaimachines en draadvonkmachines.

Na overname van het familiebedrijf van zijn vader in 2004, heeft de dhr. Koebrugge het bedrijf verder gemoderniseerd en uitgebouwd tot de huidige onderneming. Voor de verdere doorgroei van de onderneming is aansluiting gezocht bij een strategische partner. De heer Koebrugge blijft als minderheidsaandeelhouder betrokken bij de onderneming en is voornemens om zich in de toekomst daarnaast ook op andere activiteiten te kunnen richten.

StM Invest is een investeringsmaatschappij die zich kenmerkt door haar nuchtere ‘Twentse’ hands-on benadering, die uitstekend past bij bedrijven in de metaalsector in het midden- en kleinbedrijf. Vanuit haar netwerk is gezocht naar een voor KMB passend management, zodat de onderneming in samenspraak met de heer Koebrugge haar doelstellingen kan realiseren.

Voor het verder optimaliseren/professionaliseren van de bestaande activiteiten binnen KMB kan door de aansluiting bij StM Invest gebruik worden gemaakt van de kennis en het netwerk binnen de branche.

Factor & Ros trad het gehele overnametraject op als adviseur namens dhr. Koebrugge, vanaf de onderhandelingen tot en met de notariële overdracht van de aandelen.

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer