Otterman Techniek is overgenomen door Morrenhof-Jansen

Beschrijving

Otterman Techniek is overgenomen door Morrenhof-Jansen. Otterman Techniek is een veelzijdige systeemintegrator op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, industriële installaties, ICT en meet- en regeltechniek met circa 85 jaar ervaring. Door de overname verstevigd Morrenhof-Jansen haar positie in de markt, vergroot zij haar volume en neemt het personeelsbestand toe naar circa 245 medewerkers.

Otterman Techniek

Otterman Techniek te Hardenberg is in 1935 door Gerard Otterman opgericht als winkel en al snel voortgezet als elektrotechnisch installatiebedrijf. Een familiebedrijf met een focus op elektrotechnische installaties binnen de utiliteitsbouw. Na de overname door de heren Hanstede en Hulsbeek in 2003 heeft het bedrijf zich ontwikkeld als een totaalinstallateur. In 2015 is Keizer Techniek uit Enschede overgenomen, waarmee de combinatie van E en W activiteiten een feit was. Inmiddels zijn er ruim 60 medewerkers werkzaam bij Otterman op het gebied van wonen, werken, zorg en industrie voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Ook service en onderhoud behoort tot de diensten van het bedrijf.

Ruimte om door te groeien

Martin Hulsbeek, directeur Otterman Techniek: “Door onderdeel te worden van Morrenhof-Jansen installatiebedrijven kunnen we ervoor zorgen dat continuïteit voor onze medewerkers, klanten en relaties gewaarborgd blijft. Hierdoor blijft onze opgedane ervaring van de afgelopen 80 jaar behouden en is er ruimte om door te groeien als bedrijf. Bovendien kunnen wij onze opdrachtgevers sneller en beter bedienen, door samen te werken met de andere vestigingen en onderdelen van Morrenhof-Jansen in onze regio.”

Opvolging binnen een andere familie

Dennis Hanstede, directeur Otterman Techniek vervolgt: “Doordat er geen sprake is van bedrijfsopvolging op korte termijn binnen de familie, hebben we dit gezocht door ons aan te sluiten bij een ander familiebedrijf. Morrenhof-Jansen is een familiebedrijf in onze regio en heeft naast de vaktechnische expertise de nodige omvang en kennis op gebied van personeelsmanagement en scholing in huis. De overname biedt nieuwe kansen en ontwikkelingsmogelijkheden voor onze medewerkers. Dat voelt goed.”

Gunstig voor beide partijen

“Wij hadden als Morrenhof-Jansen installatiebedrijven al langere tijd de wens om onze positie in de regio te verstevigen. Deze overname maakt het mogelijk dat wij kunnen doorgroeien en dat we onze klanten, van Otterman Techniek en Morrenhof-Jansen, nog beter kunnen bedienen. Er staat een sterk en enthousiast team klaar waarmee we het bedrijf de komende jaren verder gaan uitbouwen. En doordat de medewerkers van Otterman Techniek werkzaam blijven, kunnen bestaande klanten blijven rekenen op de vertrouwde service en kwaliteit die ze gewend zijn. Ik vind het dan ook mooi dat beide directeuren, Martin Hulsbeek en Dennis Hanstede, betrokken blijven zodat we samen kunnen bouwen aan een succesvolle toekomst,” licht Erdy Jansen toe.

Begeleiding Factor

Otterman is in het verkooptraject bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames.

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer