Overname Atricom door Connectworks

Beschrijving

Managed Service Provider Connectworks gevestigd te Almelo heeft de aandelen van collega Atricom uit Enschede overgenomen.

Door de overname versterkt Connectworks haar positie in de regio en vergroot zij haar volume waardoor de dienstverlening verder geoptimaliseerd kan worden. De overname geeft een eerste invulling aan de verdere groeiambitie van Connectworks, waarbij men naast de sterke autonome groei tevens via overnames de groei wenst te versnellen.

Connectworks en Atricom zijn als Managed Service Providers (MSP) binnen de ICT sector gespecialiseerd in systeem- en netwerkbeheer, cloudoplossingen, infrastructuur en communicatieoplossingen voor zakelijke klanten.

Vanwege de consolidatiegolf in de ICT sector en de toenemende ontwikkelingen vanuit leveranciers waarbij schaalgrootte van belang is, zien veel MSP’s zich genoodzaakt om naast de snelle organische groei, hun groei te versnellen door passende overnames. Daar komt bij dat de vraag naar de cloud werkplek in populariteit is toegenomen, o.a. versneld door Covid-19.

Connectworks ziet Atricom als een passende uitbreiding in haar groeistrategie. Qua regio, dienstenpakket, omvang, type klanten en werkplekken per klant is er een goede match. Met Atricom haalt Connectworks een partij aan boord die persoonlijke aandacht hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast zullen zij samen technisch sterker in haar schoenen staan en de diensten verder kunnen professionaliseren.

Connectworks is in het aankooptraject bijgestaan door Factor & Ros. Mark Maathuis, één van de directeuren van Connectworks:

Quote door adviseur

‘’Factor & Ros heeft ons op een prettige manier begeleid. Wij omschrijven de samenwerking als zeer betrokken. Van het begin tot en met het einde werden wij ontzorgd. Wij bevelen Factor & Ros dan ook zeker aan bij andere ondernemers.’’

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer