Strategische overname Weijdeland Kinderopvang & ’t Koetshuisje door Kindernet

Beschrijving

Binnen de doelstelling de positie in haar verzorgingsgebied en aangrenzend gebied te versterken met kwalitatief hoogwaardige kinderopvang locaties door uitbreiding en overnames, heeft Kinderopvang Kindernet per 9 december 2021 Weijdeland Kinderopvang en ’t Koetshuisje overgenomen.

Weijdeland & ’t Koetshuisje, met in totaal vijf vestigingen (gezamenlijk bestaande uit 10 groepen met ca. 35 medewerkers) in de Achterhoek en Arnhem, vallen hiermee onder het moederbedrijf Kindernet.

Kindernet is een belangrijke speler in Oost-Nederland, met verschillende locaties in Doetinchem, Zutphen en Deventer. De kinderopvangorganisatie staat voor groei en ontwikkeling, waarbij elke dag wordt gewerkt om de kwaliteit van alle locaties op een hoogwaardig niveau te houden. Aan de locaties, het beleid en de personele organisatie van Weijdeland & ’t Koetshuisje verandert niets.

Selma Özkan (eigenaresse Kindernet) over de overname: “De kinderopvang is een dynamische sector die bedrijfsmatig goed geleid moet worden, maar waar het toch vooral draait om een uitstekende pedagogische praktijk. Ik vind dat wij als belangrijke speler in oostelijk Nederland moeten kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar zulke hoogwaardige kinderopvang. De bedrijfsovername van deze vijf vestigingen vormt daarin een belangrijke stap”.

De verkopende ondernemers, beiden zeer ervaren en vooraanstaande personen binnen de kinderopvang, zullen terugtreden uit de dagelijkse operatie. Mevr. Van de Grift zal, vanuit haar expertise, als adviseur pedagogische innovatie bij Kindernet betrokken blijven. De heer Hardenberg zal andere bedrijfsactiviteiten buiten de kinderopvang gaan ontwikkelen.

Factor & Ros trad het gehele traject op als adviseur namens Koper: mevrouw Selma Özkan. Selma Özkan (Kindernet) over de samenwerking met Factor & Ros:

Quote door adviseur

“Factor & Ros is voor mij dé partner in overnames & fusies; zorgvuldig, discreet en snel”.

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer