Teunissen & Becking vindt in NewPort Capital ideale partner voor toekomst

Beschrijving

Teunissen & Becking is een toonaangevende speler op het gebied van wand- en vloertegels voor toepassing binnen- en buitenshuis, badkamers, keukens en aanverwante materialen.

TeBe is na haar oprichting in 1962 gestart als tegelzetbedrijf en heeft zich over de jaren uitgebreid tot een leidende speler in tegels, keukens en badkamers. Met de overname door Rob Teunissen in 1994 heeft de onderneming een jaarlijkse sterke groei laten zien. Inmiddels is zij een van de grootste spelers op tegelgebied in Nederland. Waarbij de onderneming zicht onderscheidt door een breed en diep assortiment, de persoonlijke aanpak die start met goed luisteren naar haar klanten en ‘afspraak is afspraak’. Met de toetreding van NewPort als investeerder kan TeBe haar ambitieuze groeistrategie versnellen en haar positie in de markt verder consolideren. DGA en CEO Rob Teunissen blijft, samen met Hugo van Dijk, de directie van TeBe voeren.

Volgens Rob Teunissen past de investering van NewPort perfect in de lange termijn en continuïteit visie van de onderneming. “De investering van NewPort geeft ons bedrijf dat ooit door mijn vader en oom is opgericht de ruimte om ons groeiplan verder uit te voeren, aanpalende en complementaire producten te introduceren en onze positie in de ‘supply chain’ van wand- en vloertegels dieper te verankeren. Naast het versnellen van organische groei zijn wij ook geïnteresseerd in strategische overnames zowel in binnen als buitenland.”

“Met haar brede netwerk en kennis en ervaring met het uitrollen van een buy & build strategie is NewPort een waardevolle partner voor TeBe in het realiseren van onze doelstellingen. Ik ben trots om samen met Rob de directie over onze onderneming te voeren en mede vorm te zullen geven aan de toekomstplannen” aldus Hugo van Dijk, commercieel en operationeel directeur.

Rob van der Laan van NewPort, licht toe: “TeBe is een zeer gerespecteerd familiebedrijf uit Almelo met een rijke geschiedenis. Rob Teunissen is de 2e generatie Teunissen die de onderneming leidt. De onderneming is opgericht in 1962 en heeft daarmee bijna 60 jaar ervaring in tegels, badkamers en keukens. TeBe heeft zich over de jaren ontwikkeld tot dé partij voor de professionals in haar sector. Met exclusieve contracten met diverse toonaangevende tegelproducenten in binnen- en buitenland biedt zij haar klanten een zeer breed assortiment (binnen- en buiten) tegels en aanverwante materialen aan. Daarnaast beschikt TeBe over een moderne tegel, keuken & badkamer showroom in Almelo waar zij zowel de professional als de eindklant bedient. TeBe heeft een eigen tegelzetbedrijf voor projectuitvoering. Met de groeiende behoefte aan woningen en de daarmee gepaarde verhuisbewegingen beweegt TeBe zich in een dynamische markt. Melvin Sie van NewPort, vult aan: “De ijzersterke reputatie van TeBe wordt geïllustreerd in een zeer loyale klantenbasis in de brede tegel, keuken en badkamer branche, van lokale vakhandel tot grote landelijke ketens. Wij zijn erg enthousiast over de groeimogelijkheden van TeBe en de samenwerking met het ondernemende en professionele directie en managementteam.”

Factor & Ros trad het gehele traject op als adviseur namens Rob Teunissen.

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer