The Box overgenomen door branchegenoot Dimensio

Beschrijving

Dimensio breidt haar portfolio verder uit als onderdeel van de groeistrategie voor de lange termijn.

The Box is een full service leverancier van standaard en custom made blikken en is gespecialiseerd in promotionele blikverpakkingen voor food, cosmetica en non-food. De onderneming heeft jarenlange ervaring en veel kennis waarmee afnemers worden geadviseerd over een op maat gemaakt (custom made) blikverpakking met een luxe uitstraling. Door een groot diversiteit aan producten en het op voorraad hebben van deze producten is The Box flexibel en kunnen orders op korte termijn worden uitgevoerd. Met The Box voegt Dimensio een duurzame productgroep toe aan haar productportfolio. Tony Veer zal aanblijven als CEO van The Box en zal samen met Dimensio doorbouwen aan een mooie gezamenlijke toekomst. The Box is in dit verkooptraject begeleid door Ed Bergsma en Joyce Nijland van Factor & Ros.

Verpakkingen

Het in 1992 opgerichte Dimensio Verpakkingen heeft een groeistrategie voor de lange termijn en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met een aanzienlijke autonomie en speelruimte voor lokaal ondernemerschap, terwijl ze ook profiteren van de ondersteuning van gecentraliseerde diensten. Dimensio is een sterk groeiend verpakkingsbedrijf met een grote focus op duurzaamheid. The Box past vanwege het productassortiment erg goed bij dit thema. Caspar Jacobs, DGA van Dimensio: “Wij zijn erg blij dat The Box onderdeel wordt van de Dimensio-familie. Blikverpakkingen hebben een duurzaam karakter en dat past bij de focus die wij als bedrijf hebben.” The Box past dus goed binnen de strategische focus op duurzaamheid die Dimensio nastreeft.

Factor & Ros trad het gehele traject op als adviseur namens de heer Tony Veer, eigenaar van The Box. Vanuit een eerste kennismaking zijn de hoofdlijnen van de gewenste overname en samenwerking vastgelegd. De werkzaamheden bestonden hierbij uit het coördineren en bewaken van het overnameproces, het stroomlijnen van de wensen en verwachtingen, de uitwerking van de beoogde constructie en samenwerking, het uitwerken van de contractuele afspraken en de coördinatie van de notariële aandelenoverdracht. Tony Veer over de samenwerking met Factor:

Quote door adviseur

“Vanaf het eerste gesprek had ik het volste vertrouwen in Factor & Ros, of beter, in Joyce en Ed. Voor mij (als ondernemer) was dit een nieuw proces, waarbij je -in alle mogelijke facetten- een goede begeleiding benodigt en de juiste chemie, om samen tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Daarbij speelt ook het belang van Dimensio een prominente rol, want uiteindelijk moe(s)t het een win-win situatie zijn. Dit klinkt als een cliché, maar omdat Caspar en ik nog lang willen samenwerken, moet daarvoor bij beide partijen een goed fundament liggen.”

Factor & Ros
  • Bergweidedijk 26

    7418 AA Deventer