Verkoop van Truston

Beschrijving

Enkele dagen geleden kondigde consulting- en technologiebedrijf IG&H de overname van ICT-dienstverlener Truston aan. Truston is marktleider op het gebied van generieke ICT-beheerdiensten voor zorgverzekeraars. Met deze overname versterkt IG&H dan ook haar positie in de zorgverzekeringssector en haar dienstverlening op het gebied van ICT managed services.

Johan van Veldhuisen, algemeen directeur van Truston vertelt: “Wij kijken ernaar uit om aan te sluiten bij IG&H, omdat het een geweldige kans biedt het dienstenpakket voor zorgverzekeraars, maar ook voor andere sectoren en markten, verder uit te breiden. De overname door IG&H is vooraf besproken met onze klanten en ook zij reageerden enthousiast over de samenwerking met IG&H. Primair blijft voor onze klanten de huidige relatie met Truston in stand en de ongewijzigde dienstverlening blijft van een hoog niveau.”

Door de overname verzekert IG&H zich van een sterk team specialisten op het gebied van implementatie, beheer en optimalisatie van de backoffice applicatie Oracle Health Insurance (OHI) voor zorgverzekeraars. Maar de transactie betekent ook een uitbreiding van het team van managed services specialisten. Tegen de achtergrond van het groeiende software portfolio van IG&H, met onder andere IG&H AllVida voor de pensioensector waar ICT managed services ook van belang zijn, is deze acquisitie een waardevolle toevoeging voor het bedrijf.

Sinds de oprichting van Truston in 1994 is het bedrijf uitgegroeid tot de specialist voor de implementatie, het beheer en de optimalisatie van OHI. Op dit moment is OHI het kernsysteem voor 50 procent van de zorgverzekeraars in Nederland. Truston heeft 55 mensen in dienst en blijft als zelfstandige entiteit en naam voor haar klanten actief. Truston, dat 55 mensen in dienst heeft, blijft als zelfstandige entiteit onder de huidige bedrijfsnaam haar klanten bedienen.

Joost van de Meent, CEO van IG&H zegt over de transactie: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met de overname van Truston onze dienstverlening binnen de gezondheidsbranche nog verder kunnen verbeteren en onze klanten zo een nog vollediger aanbod kunnen bieden. Naast het elektronisch patiëntendossier (EPD), waarop wij nauw met Nexus samenwerken, is de managed services tak een belangrijke toevoeging voor ons om de softwareportfolio kracht bij te zetten. Wij zijn zeer verheugd dat Truston zich bij ons aansluit.”

FBM begeleidde bij deze bedrijfsverkoop de aandeelhouders van Truston.