JM Corporate Finance begeleidt verkoop van JuniorCare B.V. (Asendo)

JM Corporate Finance begeleidt verkoop van JuniorCare B.V. (Asendo)

Beschrijving

Zeer recent heeft JM Corporate Finance de verkoop van JuniorCare B.V. (Asendo) begeleid. In dit traject hebben wij met veel plezier met Mariek van den Wildenberg als verkoper samengewerkt.

Het begin

Mariek is Asendo bijna 20 jaar geleden met veel passie en ambitie begonnen naar aanleiding van persoonlijke ervaringen in de zorg door haar eigen gezinssituatie. Asendo was nog klein, letterlijk begonnen op de zolderkamer. Inmiddels is Asendo uitgegroeid tot een zeer professionele zorgorganisatie; van ondersteuning, begeleiding tot behandeling is zij actief in verschillende regio’s met een multidisciplinair team. Bijzonder is ook de zelfontwikkelde ‘practice based’ werkwijze Samen aan de Slag.

De overdracht

Vanaf 2006 stond Denise Blom-van Gils aan de zijde van Mariek en hebben zij samen als directie gebouwd aan het team en de organisatie. Voor Mariek voelt de overdracht van ‘haar’ Asendo aan Denise, de huidige directeur en nu dus ook eigenaar, als een logische (MBO) stap en heeft ze het volste vertrouwen in Denise.

Quote Mariek: “20 jaar jeugdzorg (en wmo)! Ik zeg wel eens voor de grap; ik had beter schroefjes kunnen gaan verkopen. Want ondernemen in de zorg is een vak apart. Als oprichter/eigenaar heb ik al mijn kennis, passie en energie in Asendo gestopt. In die 20 jaar hebben we slechts 1 officiële klacht ontvangen en vele duizenden complimenten van onze cliënten. Asendo heeft een hecht team en we werken met succes aan de ontwikkeling van kinderen, zoveel mogelijk op maat of in samenwerking met andere organisaties.

Het traject wat ik samen met JM Corporate Finance doorlopen heb begon eigenlijk al in 2016 toen de organisatie voor een aantal uitdagingen stond. Daarna hebben Jan en Bart mij met veel geduld, praten, rekenen en advies bijgestaan. Het verkoopproces was lang en de weg vol uitdagingen, maar het resultaat mag er zijn. Ook fijn is dat JM om zich heen een uitgebreid netwerk van andere specialisten heeft die ad-hoc geconsulteerd of ingezet kunnen worden. Jan, Bart, bedankt en we drinken er binnenkort een biertje op!”

Quote Bart Koreman: “De overdracht van een onderneming is voor een oprichter altijd een grote, spannende en emotionele stap. Hoe mooi is het dan ook dat Asendo kan worden overgedragen aan iemand die ook veel passie heeft voor de zorg, het welzijn van het team en een gezond ambitieniveau om de organisatie verder door te ontwikkelen! Wij hebben Mariek bijgestaan op diverse gebieden, waaronder het strategisch meedenken en de dealmaking/onderhandelingen. Wij vonden het een zeer leuk traject (in de zorgsector) om samen met Mariek, met haar passie en bevlogenheid, tot een mooie deal voor alle betrokkenen te komen.”

Wij feliciteren Mariek en Denise met deze mooie transactie! In het bijzonder danken wij Mariek voor het in ons gestelde vertrouwen en de intensieve, maar vooral prettige samenwerking tijdens dit overdrachtstraject!

Quote door adviseur

De overdracht van een onderneming is voor een oprichter altijd een grote, spannende en emotionele stap. Hoe mooi is het dan ook dat Asendo kan worden overgedragen aan iemand die ook veel passie heeft voor de zorg, het welzijn van het team en een gezond ambitieniveau om de organisatie verder door te ontwikkelen! Wij hebben Mariek bijgestaan op diverse gebieden, waaronder het strategisch meedenken en de dealmaking/onderhandelingen. Wij vonden het een zeer leuk traject (in de zorgsector) om samen met Mariek, met haar passie en bevlogenheid, tot een mooie deal voor alle betrokkenen te komen

JM Corporate Finance
  • Olympisch Stadion 24-28

    1076 DE Amsterdam

  • + toon alle adressen

  • Sint Ignatiusstraat 265

    4817 KK Breda