JM Corporate Finance begeleidt verkoop van Bio-Ron

Beschrijving

Recentelijk heeft JM Corporate Finance de verkoop van Bio-Ron (eenmanszaak) uit Goes mogen begeleiden. De onderneming is verkocht aan twee MBI-kandidaten die de bedrijfsactiviteiten zullen voortzetten.

Bio-Ron is een specialist op het gebied van biologische diervoeding en aanverwante producten zoals diverse weide- en bodemproducten. Vanuit JM Corporate Finance hebben Bart Koreman en Jorn de Brouwer de verkoop begeleid. Deze begeleiding bestond onder andere uit de waardering van de onderneming, opstellen van het informatiememorandum, onderhandelen/dealmaking, klankborden en het meelezen met de transactiedocumenten.

JM vindt potentiële koper

'Door de inzet van ons netwerk en onze vaardigheden op het gebied van ‘zoeken naar potentiële kandidaat-kopers’ zijn wij al snel in contact gekomen met de twee MBI-kandidaten als potentiële koper. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek bleek er al snel een zeer goede klik en een gedeelde visie te zijn tussen verkoper en de kandidaat-koper, waardoor het voor verkoper meteen duidelijk was dat deze partij de perfecte kandidaat is om de onderneming Bio-Ron verder voort te zetten', aldus Jorn de Brouwer, adviseur bij JM Corporate Finance.     

Een combinatie van expertise en rust bewaren

Ter afsluiting van dit verkooptraject hebben wij als aandenken een zogenaamde ‘tombstone’ overhandigd aan de verkoper. Bij het evalueren van het gehele traject heeft onze cliënt nog een mooie quote: 'Wij hebben Jan van Wijngaarden op advies van onze accountant een paar jaar geleden mogen ontmoeten voor een aangenaam oriënterend gesprek aangaande de verkoop van ons bedrijf. Omdat we nogal een niche markt bedienden, leek het ons logisch om eerst binnen ons eigen netwerk een geschikte kandidaat te vinden.

Maar na een aantal mislukte pogingen die veel tijd, energie, kosten en uiteindelijk tot teleurstelling leidden, hebben we toch besloten om JM Corporate Finance te vragen ons hiermee te helpen. Dat bleek een goed besluit want al vrij snel zaten we met de geschikte kandidaten aan tafel die ons bedrijf uiteindelijk nu voortzetten.

Wij danken Jorn en Bart voor hun expertise en vooral de rust terug te brengen wanneer we in twijfel geraakten door de complexiteit van dit proces.'

JM Corporate Finance
  • Olympisch Stadion 24-28

    1076 DE Amsterdam

  • + toon alle adressen

  • Sint Ignatiusstraat 265

    4817 KK Breda