JM Corporate Finance begeleidt verkoop van Brabant Stone

JM Corporate Finance begeleidt verkoop van Brabant Stone

Beschrijving

Recentelijk heeft JM Corporate Finance de verkoop van Brabant Stone B.V. uit Udenhout mogen begeleiden. De onderneming is verkocht aan Stone Investments Beheer B.V. uit Oisterwijk. Beide ondernemingen zijn actief in de wereld van natuursteen en composiet. Vanuit JM Corporate Finance hebben Bart Koreman en Jorn de Brouwer de verkoop begeleid. Deze begeleiding bestond onder andere uit de waardering van de onderneming, opstellen van het informatiememorandum, onderhandelen/dealmaking, klankborden en meelezen met de transactiedocumenten.

Door middel van deze overname breidt Stone Investments Beheer B.V. haar dienstverlening verder uit. Stone Investments Beheer B.V. heeft een grote expertise in huis op het gebied van natuursteen, keramiek en composiet en zij begeleiden complete exterieur- en interieurprojecten. Voor de onderneming Brabant Stone biedt dit mooie kansen om haar specialisme, zijnde de productie van voornamelijk aanrechtbladen, verder uit te bouwen.

'Door de inzet van ons netwerk en onze vaardigheden op het gebied van ‘zoeken naar potentiële kandidaat kopers’ zijn wij al snel in contact gekomen met Stone Investments Beheer B.V. als potentiële koper. De organisaties bleken vervolgens zowel qua cultuur als werkwijze goed op elkaar aan te sluiten; ofwel een goede match!', aldus Bart Koreman, partner bij JM Corporate Finance.

Ter afsluiting van dit verkooptraject hebben wij als aandenken een zogenaamde ‘tombstone’ overhandigd aan Toine Krol, de voormalige eigenaar van Brabant Stone B.V. Bij het evalueren van het gehele traject heeft Toine Krol nog een mooie quote: 'Zonder de inbreng van JM Corporate Finance was ik niet tot deze deal gekomen. JM wist mij op de nodige momenten af te remmen en te laten nadenken over factoren die mij eerder minder van belang leken. Deze kritische houding kan ik zeer waarderen en heeft tot deze mooie deal geleid.'

JM Corporate Finance
  • Olympisch Stadion 24-28

    1076 DE Amsterdam

  • + toon alle adressen

  • Rithmeesterpark 50-B1

    4838 GZ Breda