Overname WielenOutlet en One for wheels door Insonder

Beschrijving

Recentelijk heeft JM Corporate Finance de aandeelhouder van WielenOutlet en One for wheels mogen begeleiden bij de verkoop van zijn ondernemingen uit Etten-Leur aan Insonder. Nu WielenOutlet en One for wheels zich gezamenlijk hebben ontwikkeld tot een sterke e-commercespeler heeft de directie besloten de ondernemingen over te dragen aan een nieuwe generatie ondernemers.

WielenOutlet is één van de grootste online webwinkels op het gebied van zwenkwielen, zwaarlastwielen, meubelenwielen, steigerwielen en lekvrije wielen. De onderneming is zowel nationaal als internationaal actief, heeft 8 webshops in 8 verschillende talen en bedient zowel het B2B als B2C segment. One for wheels houdt zich voornamelijk bezig met de import en export van steigerwielen en steigeronderdelen waarbij enkel B2B klanten worden bediend.

Insonder betreft een breed georiënteerd e-commerce bedrijf dat in eerste instantie voornamelijk was gericht op sportartikelen. De afgelopen jaren is het marktsegment verder uitgebreid naar fietsaccessoires, persoonlijke verzorgingsmiddelen en DIY (do-it-yourself) producten. Door middel van de overname van WielenOutlet en One for wheels wordt het productassortiment verder uitgebreid met als uiteindelijke doelstelling om één allesomvattend e-commerce concept aan te kunnen bieden bij haar klanten. Middels diepgaande beschikbare kennis en ervaring op online terrein kunnen de ondernemers van Insonder de groei van de onderneming boosten.

De directie van de ondernemingen heeft WielenOutlet en One for wheels de afgelopen jaren uitgebouwd tot een solide (online) speler in de markt van (zwenk)wielen. 'Door COVID-19 is het gemak en de betrouwbaarheid van online winkelen nog maar eens aangetoond. Middels snelle levertijden, een breed internationaal import en export netwerk en een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding kunnen klanten tijdig en optimaal bediend worden. De nieuwe generatie ondernemers van Insonder kunnen de bedrijven nu naar de volgende groeifase brengen', aldus de verkopers.

Jan van Wijngaarden, managing partner bij JM Corporate Finance: 'Een bijzondere onderneming in de regio die online middels diverse webshops inspeelt op de trends in de markt. JM Corporate Finance heeft haar unieke sectorexpertise op online en hightech terrein wederom middels een win- win deal voor zowel kopers als verkopers kunnen waarmaken.'

JM Corporate Finance
  • Olympisch Stadion 24-28

    1076 DE Amsterdam

  • + toon alle adressen

  • Sint Ignatiusstraat 265

    4817 KK Breda