Jonker Advies - One of a Kind Technologies

Beschrijving

One of a Kind Technologies (OOAKT) werd in 2012 opgericht door Alex Kind en Richard Vialle en maakt machines die via lasers, camera’s en sensoren kunstmatig kunnen en zien en zelf beslissingen kunnen nemen.

Ze worden vooral gebruikt voor het aansturen van robots, kwaliteitsinspecties, metingen en identificaties van voedingsmiddelen en farmaceutische verpakkingen. Klanten zijn onder meer Danone en Unilever. Via dochterbedrijf Crux Agribotics, ontstaan uit de acquisitie van Beltech en Vimec, wordt ook de landbouwmarkt bewerkt. Dat bedrijf maakt oogstrobots voor kaskomkommers. 

In 2016 en 2017 won OOAKT de Gazellen Award voor snelgroeiende ondernemingen. In 2017 werd het bedrijf door het Financieele Dagblad gekozen als een van de acht ‘Nieuwe Kampioenen’, prijs voor de meest innovatieve en veelbelovende bedrijven van Nederland

GIMV, heeft in juni 2018 een meerderheidsbelang in OOAKT genomen. Met het geld wil Ooakt verder uit breiden, ook internationaal. Tegen 2023 verwacht het bedrijf een verdubbeling van het aantal medewerkers (65 in 2018, vooral ingenieurs) en een verdriedubbeling van de omzet (acht miljoen in 2018).

Jonker Advies heeft Alex Kind en Richard Vialle begeleidt bij de verkoop.

 

Jonker Advies
  • Kuiperbergweg 50

    1101 AG Amsterdam