Match Plan begeleidt Ebusco met impairment test

Beschrijving

Match Plan heeft Ebusco ondersteund met een diverse waarderingsvraagstukken bij het opstellen van de jaarrekening, waaronder de jaarlijkse impairment test van de goodwill.

Over Ebusco

Ebusco ontwikkelt, produceert en distribueert, samen met haar dochterondernemingen, emissievrije bussen, accu’s en oplaadsystemen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en Denemarken. Ze ontwikkelen hun belangrijkste hardware- en software-innovaties intern met een uitgebreid team van ingenieurs, productontwikkelaars en toegewijde R&D professionals met aanzienlijke expertise in luchtvaart- en automobielproductie. Het verkoopt ook aanvullende artikelen en diensten en biedt reparatie- en onderhoudsdiensten voor het ecosysteem van elektrische voertuigen. Het bedrijf is opgericht in 2010 en heeft zijn hoofdkantoor in Deurne, Nederland.

Rol van Match Plan

Match Plan heeft Ebusco ondersteund met een diverse waarderingsvraagstukken bij het opstellen van de jaarrekening, waaronder de jaarlijkse impairment test van de goodwill. Een impairment test is een onderzoek om te controleren of de waarde in de boekhouding nog overeenkomt met de werkelijke waarde van een bedrijf. Het kan namelijk zo zijn dat de immateriële vaste activa (denk aan bijvoorbeeld de goodwill of de merknaam) een waardevermindering hebben ondergaan. Dat komt vaak voor wanneer de marktomstandigheden zijn veranderd.

Deze waarderingsopdracht is onder verantwoordelijkheid van Richard Peeters (Director Valuations) uitgevoerd.

Match Plan Fusies en Overnames
  • Pandhuijsenpad 5

    5038 CV Tilburg

  • + toon alle adressen

  • Nassau Ouwerkerkstraat 3

    2596 CC Den Haag